Dieta ketogenică, varianta ieftină: pastila de dietă

Află ce este dieta ketogenică și care este varianta ieftină!
  • Publicat:

Dacă până acum nu ai auzit de dieta ketogenică, trebuie să știi că e foarte populară. Dieta ketogenică înseamnă să reduci la minimum carbohidrații din alimentație. Astfel, trebuie să consumi 70 la sută grăsimi, 20 la sută proteine și 10 la sută carbohidrați.

Ideal este să reduci și numărul de calorii consumate zilnic, concomitent cu adoptarea procentelor menționate.

Principiul de bază al dietei ketogenice este că, în lipsa carbohidraților, organismul va folosi propria grăsime ca sursă de energie. Ideal este să scazi cantitatea de carbohidrați sub 50 de grame pe zi.

Astfel, eliminând grăsimea, vei putea slăbi. Unele studii au arătat că dieta ketogenică te poate ajuta să elimini în două luni de 5 ori mai multă grăsime decât cu o dietă cu puține grăsimi. Adică pe scurt, grăsimea te ajută să elimini grăsime.

Alte beneficii ale acestei diete sunt reducerea riscului cardiovascular, al crizelor de epilepsie și al simptomelor bolii Alzheimer. De asemenea, dieta ketogenică este studiată pentru potențiale beneficii în cancer, dar și pentru combaterea acneei. Dieta ketogenică ar putea fi benefică și pentru pacientele cu sindromul ovarului polichistic, dar și pentru practicanții sporturilor de anduranță.

În dieta ketogenică, nu ai voie zahăr, alcool, orez, cartofi, făinoase, leguminoase și fructe foarte dulci. Sunt permise ocazional fructele de pădure.

Dacă vrei să adopți această dietă, o poți face și cu bani puțini. Cele mai ieftine alimente permise în dieta ketogenică sunt ouăle, sardinele, castraveții, verdețurile, brânza grasă, dovleceii și alunele crude.

Atenție, însă: dieta ketogenică poate avea și efecte adverse. Acestea pot fi contipația, indigestia, hipoglicemia, halena, oboseala, iritabilitatea, slăbiciunea și riscul de a face calculi renali.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Redactor-şef
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult