Grăsimi bune în dieta ketogenică: pastila de dietă

Dacă vrei să slăbești, dieta ketogenică ar putea fi soluția. Aceasta dietă înseamnă să mănânci mai multe grăsimi.
  • Publicat:

Unii susținători ai acestui regim alimentar spun că orice tip de grăsime e permisă în dieta ketogenică. Medicii însă îți recomandă doar sursele de grăsimi bune.

Primele pe listă provin din pește gras. Lista cu cei mai sănătoși pești include în primul rând peștii mici. Așadar dacă vrei să slăbești, consumă în dieta ketogenică hamsii, sardine sau șprot. Ideal este să le prepari la cuptor și să eviți prăjeala. Și somonul este o bună opțiune în dieta ketogenică. Însă ar trebui să alegi varianta sălbatică, mult mai sănătoasă decât cea de crescătorie.

O altă sursă de grăsimi bune în dieta ketogenică este untul. Acesta poate fi adăugat în cafea sau poate fi consumat crud peste legume. Nu uita de ouă în dieta ketogenică. Gălbenușul de ou conține grăsimi sănătoase, alături de alte elemente nutritive.

Deși brânzeturile de vacă nu sunt indicate în dieta ketogenică, cele de oaie sau capră sunt permise. Alege-le pe cât posibil pe cele din lapte crud pentru că stimulează slăbirea.

Alte surse bune de grăsimi sunt nucile crude, cocosul și uleiurile obținute prin presare la rece din măsline, dovleac sau susan. Ocazional, poți consuma și carne grasă de vită, oaie sau porc.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Redactor-şef
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult