De câte calorii ai nevoie ca să slăbești: pastila de dietă

Află legătura dintre calorii și slăbire!
  • Publicat:
  • Actualizat:

Cu siguranță, dacă ți-ai dorit vreodată să slăbești, ai auzit de calorii și de cât de important este numărul acestora pentru slăbire.

Un principiu simplu al slăbirii spune că trebuie să mâncăm mai puține calorii decât ardem prin activitatea metabolică bazală la care se adaugă sportul.

Dacă mâncăm mai puțin decât consumăm prin arderi, organismul își va procura diferența din alte surse proprii, printre care și grăsimea. Iată aici un instrument care te poate ajuta să-ți calculezi numărul de calorii: https://www.csid.ro/calculator-calorii/

Astfel, vei arde în timp grăsime, dar și mușchi, și vei slăbi. În aceste condiții, cu siguranță, te-ai întrebat dacă poți slăbi cu dulciuri, fast-food și orice alt aliment hipercaloric, dacă ai grijă să mănânci puțin.

La unele persoane, dietele ciudate au funcționat. Însă nu poți mânca pe termen lung numai ciocolată, înghețată, biscuiți sau burgeri.

Aceasta pentru că te vei priva de nutrienți esențiali de care organismul tău are nevoie. Și poate vei slăbi, dar vei risca să ai carențe grave de vitamine, minerale și alte elemente.

Acestea se găsesc în legume, fructe, cereale integrale, lactate fermentate, pește slab, carne slabă și nuci. Acestea sunt cele mai bune alimente de slăbit.

Celelalte precum dulciurile, patiseria, cartofii prăjiți și sucurile trebuie consumate ocazional, în cantități mici.

Pentru mai multe informații de dietă și slăbire, vă puteți abona și la canalele noastre de youtube, insta și tik tok!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Redactor-şef
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult