Cel mai periculos ulei pentru gătit

Află care este cel mai periculos ulei pentru gătit, ulei pe care ar trebui să-l folosești foarte rar.

Îți place să gătești, dar vrei să duci o viață cât mai sănătoasă? Atunci atenție maximă la uleiurile cu care gătești, dar și la sursele de grăsimi saturate.

Conform specialiștilor americani, cel mai periculos ulei pentru gătit este cel de palmier. Aceasta pentru că are cantități mari de grasimi saturate. Daca îl folosești ocazional, nu este o problemă.

Dacă însă îl folosești des, ar trebuie să-ți măsori colesterolul. Aceasta pentru că uleiul de palmier poate duce la creșterea nivelului de colesterol rău din sânge, componenta LDL.

Există însă și alte surse de grăsimi saturate care ar trebui consumate cu măsură. Acestea sunt carnea roșie, untul, uleiul de cocos, înghețata din comerț și produsele de patiserie.

Cele mai sănătoase surse de grăsimi rămân uleiul de măsline, peștele gras, ouăle, nucile și semințele crude. Dintre acestea, uleiurile și nucile ar trebui consumate cât mai proaspete, fără preparare termică.

Pentru informații despre nutriție, vă așteptăm și pe canalele noastre de youtube, insta și tik tok!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult