Doctor Cezar dezvăluie: cum reglăm lungimea de undă într-o relație

Doctor Cezar dezvăluie: cum reglăm lungimea de undă într-o relație și cât de important este hormonul iubirii și al îmbrățișării, oxitocina.
  • Publicat:
  • Actualizat:

Invitat la podacastul „Altceva” cu Adrian Artene, Doctor Cezar a dezvăluit ce înseamnă „lungimea de undă” într-o relație, cum o reglăm așa încât să nu ne facem mai mult rău decât bine, și cât de important este hormonul iubirii și al îmbrățișării, oxitocina – „hormonul legăturii sociale între prieteni și camarazi” –, pentru sănătatea fizică și psihică.

Când vine vorba despre relații de iubire, de prietenie sau chiar în ceea ce privește relațiile de colegialitate și parteneriat profesional, alegerile noastre sunt foarte importante, și constant nevoie de upgrade ca să putem evolua.

„Lungimile noastre de undă – noi suntem și materie și undă – se modifică. Unii evoluează mai mult, unii mai puțin, toată lumea își schimbă frecvența, doar că fiecare o face individual la un anumit nivel și, la un moment dat, poți să nu mai rezonezi. (…) Același lucru se întâmplă și în cadrul unei familii, dacă soțul și soția nu păstrează evoluția la același nivel, se îndepărtează și devin foarte singuri. Dacă nu ești dispus să depui efort pentru a evolua atunci aceste frecvențe sau lungimi de undă se decuplează”, a declarat Doctor Cezar.

Altfel, dintre toți hormonii iubirii, Doctor Cezar a amintit, pe lângă serotonină, de un alt hormon foarte important despre care poate vorbim în general prea puțin: oxitocina. Acest hormon se activează, așa cum a explicat și Doctor Cezar, când te îmbrățișezi, când copilul este la sânul mamei, când împărtășești cu cineva o durere, sau pur și simplu când dai noroc cu cineva.

Oxitocina este mult mai mult decât „hormonul iubirii”, el are un rol extrem de benefic în tot ce înseamnă apropiere și legături sociale.

Doctor Cezar: „Noi suntem o farmacie mult mai complexă decât moleculele pe care medicina convențională le-a simulat. Producem medicamente în fiecare clipă a existenței noastre.”

Mai multe detalii despre reglarea lungimilor de undă într-o relație cu scopul de a fi fericiți, cât și despre cum oxitocina contribuie la sănătatea organismului nostru și cum se activează ea, poți afla în video-ul de mai sus.

Cezar Amititeloaie a absolvit Facultatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași în 2006. Este medic specialist cardiolog (2015), antreprenor, pasionat de nutriție, sport și psihologie, fondator al clubului de sănătate și sport Vivertine Iași. Este un cardiolog nonconformist. Abordarea lui este una integrativă, holistică, punând accent și pe cauzele emoționale ale patologiilor.

Urmărește integral podcastul cu Dr. Cezar doar pe canalul de YouTube Altceva cu Adrian Artene.

Citește și:

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Dragomir - Redactor
De-a lungul timpului redactor la mai multe publicații de lifestyle sau copywriter, Bianca este autoarea cărții „Toți câinii aleargă după fluturi” și, de curând, studentă în cadrul Masterului de Antropologie al SNSPA. Uneori mai schițează poeme, alteori visează cum, într-o zi, va ...
citește mai mult
Dr. Cezar Amititeloaie - Medic specialist cardiolog
Dr. Cezar Amititeloaie este absolvent al Facultății de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa”, Iași (2006), medic specialist cardiolog (2015), antreprenor, pasionat de nutriție, sport și psihologie și fondator al clubului de sănătate și sport Vivertine Iași. Anii de formare i-a petrecut ...
citește mai mult