6 pași către o relație conștientă: pastila de Psiho

O relație conștientă presupune un parteneriat sănătos.
  • Publicat:
  • Actualizat:

Vrei o relație conștientă? Iată 6 lucruri pe care le recomandă colega noastră, Bianca Poptean, psiholog clinician și psihoterapeut în formare.

O relație conștientă se bazează pe un parteneriat sănătos ce presupune păstrarea identității fiecăruia dintre parteneri, pe timp împreună și timp separat, pe limite, sprijin, respect și comunicarea nevoilor.

Înceacă să înțelegi că relația voastră are un scop profund, să vă ajute să depășiți limitările din copilărie!

Practic, scopul inconștient al unei relații de iubire este să încheie copilăria, spun specialiștii în relații. Vindecăm în relația de cuplu rănile provocate în copilărie.

Într-o relație conștientă, îți formezi o părere corectă asupra partenerului tău!

Nu proiectezi pe el cine ai fi vrut tu să fie, nici “defectele” celor care te-au crescut. Îl poți vedea ca pe o altă persoană rănită care are și ea nevoie să se vindece. E important să înțelegem, că așa cum partenerul nu ne poate face fericiți, nici nu poate fi el vinovat pentru starea noastră proastă.

Învață să ceri și să comunici partenerului nevoile și dorințele tale!

Partenerul nu are cum să îți citească gândurile și să-și dea seama ce vrei. E important să spui într-un mod concis, cu ton al vocii blând, cu privire caldă și în propoziții la persoana întâi. Așa poți avea o relație conștientă.

Învață să acorzi importanță nevoilor și dorințelor partenerului în aceeași măsură în care acorzi importanță și pentru ale tale.

Când ești într-o relație conștientă, nu ești de părere că partenerul trebuie să îți împlinească EL toate nevoile, la fel cum nici tu nu trebuie să te sacrifici pe tine pentru a le împlini pe ale lui.

 Ai grijă să menții siguranța continuă în cuplu!

Asta înseamnă să renunți la critici, învinuiri, reproșuri sau a-l face pe celălalt să se simtă vinovat.

Înlocuiește judecata cu curiozitate!

Descoperă lumea interioară unică a partenerului tău cu curiozitate, fără să-l judeci.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Colonoscopia: ce este și când se face?
Colonoscopia: ce este și când se face?