Ce riscăm dacă luăm anticoncepționale pe termen lung

Conf. dr. Nicolae Poiană, medic primar obstetrică-ginecologie în cadrul Spitalului Clinic SANADOR avertizează asupra impactului pe care îl pot avea anticoncepționalele asupra fertilității.

Prezent în emisiunea CSID.RO Live, conf. dr. Nicolae Poiană a explicat de ce anticoncepționalele luate pe termen lung și alimentele pot duce la întârzierea obținerii unei sarcini.

“După un entuziasm extraordinar din anii ’60 în legătură cu contracepția orală, specialiștii devin din ce în ce mai mult prudenți atunci când prescriu contraceptive orale pe termen mediu și lung. Aceasta deoarece acest tratament, pentru că este un tratament destul de agresiv, duce uneori la reacții negative ale organismului persoanei care le folosește. Și din cauza aceasta, în medicina moderată, tratamentul cu contraceptive orale se referă numai la anumite stări patologice și numai pe perioade limitate. Altfel, există riscul să inducă probleme hormonale greu de rezolvat.

Alimentația își pune amprenta pe toată viața noastră. Adevărul este că, din ce în ce mai mult, alimentația își pune amprenta pe evoluția în viitor a copiilor. Trebuie să luăm în seamă și faptul că foarte multe dintre alimentele pe care le consumăm, dacă nu majoritatea, sunt susținute pentru creșterea producției și pentru un câștig mai mare. Astfel, toate aceste modificări induse alimentelor induc la rândul lor modificări în organismul nostru care a fost altfel construit în urmă cu milioane de ani când a început evoluția umană” ne-a declarat conf. dr. Nicolae Poiană.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Conf. univ. dr. Nicolae Poiană - Medic primar obstetrică-ginecologie
Conferențiar Universitar Doctor Nicolae Poiană este medic primar obstetrică-ginecologie la Spitalul Clinic SANADOR. Dl. conf. Poiană are o experiență de peste 40 de ani de activitate în specialitatea obstetrică-ginecologie, timp în care a participat direct sau a supravegheat peste 10.000 ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Medic primar obstetrică-ginecologie
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult