Infertilitatea: soluții naturale care să-ți păstreze fertilitatea în parametri optimi

În România, 1 din 4 cupluri se confruntă cu infertilitatea. Cauzele pentru care un cuplu nu poate avea copii? Nenumărate.
  • Publicat:
Infertilitatea: soluții naturale care să-ți păstreze fertilitatea în parametri optimi
Foto: pexels

Auzim și întâlnim destul de des în jurul nostru femei care nu pot să aibă copii. Și nici nu e de mirare! În România, 1 din 4 cupluri se confruntă cu infertilitatea. Cauzele pentru care un cuplu nu poate avea copii? Nenumărate: stres, infertilitate secundară, dezechilibre hormonale, inflamatii sau probleme ginecologice. Astfel că dorința unui cuplu de a avea un copil devine un obiectiv din ce în ce mai greu de atins.

Infertilitatea: care sunt soluțiile pentru a o evita?

Ce poate face o femeie ca să își păstreze fertilitatea în parametri optimi? Răspunsul vine de la dr. Dr. George Vasilescu, medic senior în ginecologie și specialist în fertilitate:

„În primul rând, o femeie trebuie să facă copii în perioada când fertilitatea este la . Adică până la vârsta de 35 de ani (gradul de variabilitate este mare, fiecare caz trebuie evaluat personalizat). Apoi, e important ca doamnele să își determine periodic gradul de fertilitate (analize, ecografii) și să își trateze afecțiunile care pot pune în pericol fertilitatea (inflamații pelvine, dezechilibre hormonale). Și, nu în ultimul rând, e nevoie de cumpătare în tot și în toate: alimentație, greutate corporală, stil de viață, ore de muncă/ore de recreere/ore de somn. Aplicați regula 8/8/8, faceți-vă bucurii, practicați hobby-urile și, mai ales, iubiți-vă mult”, este recomandarea specialistului.

Terapii pentru infertilitate

Stațiunea Sovata este prima recomandare pentru o cură în caz de afecțiuni ginecologice. Cura profilactică primară recomandată în bolile aparatului genital feminin se aplică în stări de dezechilibru functional hipotalamo-hipofizar, care împiedică funcționarea normală a gonadelor prin defect de stimulare și determină tulburări menstruale, dismenoree, frigiditate. Astfel că, pentru obținerea unor rezultate favorabile, de mare ajutor sunt băile cloruro-sodice ce se pot face la Sovata.

De asemenea, există metodele complementare de tratament care ajută la obtinerea unei sarcini.

„Terapia naturală pro fertilitate ajută organismul pentru obținerea unei sarcini, dar nu este un tratament de fertilitate propriu zis. Desigur, au fost cazuri, și nu puține, când în urma acestor tratamente s-au obținut sarcini. Un tratament natural bine condus poate crește rata de succes în obținerea unei sarcini cu până la 50%, dacă se folosește ca etapă premergătoare unei proceduri de reproducere umană asistată. De asemenea, terapia naturală simplă poate crește rata de succes în obținerea unei sarcini cu până la 25% la unele cazuri bine selectate (vârsta maternă sub 37 ani, status hormonal normal, trompe permeabile, spermograma în limite normale)”, punctează specialistul.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc