Conf. univ. dr. Nicolae Poiană

Conferențiar Universitar Doctor Nicolae Poiană este medic primar obstetrică-ginecologie la Spitalul Clinic SANADOR.

Dl. conf. Poiană are o experiență de peste 40 de ani de activitate în specialitatea obstetrică-ginecologie, timp în care a participat direct sau a supravegheat peste 10.000 de nașteri și a efectuat, estimativ, între 6.000 - 8.000 de intervenții în sfera ginecologică. În cei circa 15 ani de când a abordat fertilizarea în vitro, a avut câteva sute de cupluri cu un procent de reușită de cca 30% .

Dr. conf. Poiană deține multiple competențe și supraspecializari, dintre care amintim: colposcopie, laparoscopie, histeroscopie, ecografie obstetrică-ginecologie, fertilizare în vitro și abordează complet chirurgia ginecologică, de la tehnici endoscopice, la chirurgia oncologică ginecologică.

Este membru fondator al unor societăți medicale recunoscute, printre care se numără Societatea Română de Obstetrică – Ginecologie, Societatea Română de Menopauza, Societatea Română de Urologinecologie, Societatea Română de Medicină Reproductivă și Societatea Română de Endocrinologie Ginecologică. Totodată, a fost senior negociator din partea României cu Comunitatea Europeană, sustinând dreptul la echivalarea studiilor și liberă circulație a medicilor și asistenților medicali în spațiul comunitar.

Amintim și faptul că dl. conferențiar a făcut parte din echipa română de negociatori cu Comunitatea Europeană, unde a susținut dreptul la echivalare a studiilor și liberă circulație a medicilor și asistenților medicali în spațiul comunitar.

- Medic Primar Obstretică Ginecologie, Doctor în Științe Medicale

- peste 5 ani experiență în chirurgie generală

- peste 35 ani experiență obstetrică-ginecologie la cel mai înalt nivel profesional și didactic

- peste 12 ani experiență în activitatea medicală privată

- doctor în științe medicale în 1990, Magna Cum Laudae

- președinte Societatea Română de Medicină Reproductivă

Membru fondator al:

- Societății Române de Obstretică De Ginecologie

- Societății Române de urologenecologie

- Societății Române de menopauza

- Societății Române de Endocrinologie Ginecologică

- Societății Române de Medicină Materno Fetală

- Societății Române de Neuropsihiendocrinologie

- Senior Negociator pentru România cu Comunitatea Europeană privind echivalarea studiilor și liberă circulație a profesioniștilor în spațiul Comunității Europene

Din 2020, conf. univ. dr. Nicolae Poiana este un contribuitor important al platformei de educație medicală Doctor MIT.

Fertilizarea in vitro: ce este, cum decurge și când se poate face?

Fertilizarea in vitro: ce este, cum decurge și când se poate face?

Ce înseamnă fertilizarea in vitro și când se poate face aflăm de la conf. Dr. Nicolae Poiană, medic primar obstetrică-ginecologie, SANADOR.