Cauzele infertilității la femei și bărbați, explicate de Conf. univ. Dr. Nicolae Poiană

Despre cauzele infertilității și ce se poate face ne-a vorbit Conf. univ. Dr. Nicolae Poiană, medic primar obstetrică-ginecologie, coordonatorul centrului FIV SANADOR.

La ora actuală, milioane de persoane din întreaga lume se confruntă cu infertilitatea. Conform estimărilor publicate de Organizația Mondială a Sănătății, o persoană din șase va avea probleme de fertilitate într-un anumit moment al vieții. Despre cauzele infertilității și ce se poate face ne-a vorbit Conf. univ. Dr. Nicolae Poiană, medic primar obstetrică-ginecologie, coordonatorul centrului FIV SANADOR.

Care sunt cauzele infertilității?

Conf. Dr. Nicolae Poiană a explicat pentru „Ce se întâmplă, Doctore?”, că putem afirma că un cuplu se confruntă cu o problemă de fertilitate în situația în care, după un an de zile de coabitare nerestrictivă, nu obține o sarcină. Ce înseamnă coabitare nerestrictivă? Cuplul trebuie să locuiască împreună, să fie perfect sănătos, să aibă cel puțin trei relații intime pe săptămână.

Un medic ginecolog trebuie să îndrume cuplul infertil către un medic supraspecializat în reproducere umană asistată medical. Când vine vorba de cauzele infertilității feminine cele mai frecvente sunt leziunile endometriozice, și cauzele hormonale hipofizare și ovariene.
Cauzele principale ale infertilității masculine sunt disfuncția erectilă, calitatea proastă a spermatozoizilor, leziunile testiculului, leziunile prostatei.

Vârsta este și ea un factor extrem de important pentru obținerea cu succes a unei sarcini.

Află mai multe informații din interviul înregistrat cu Conf. univ. Dr. Nicolae Poiană, medic primar obstetrică-ginecologie, coordonatorul centrului FIV SANADOR.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Conf. univ. dr. Nicolae Poiană - Medic primar obstetrică-ginecologie
Conferențiar Universitar Doctor Nicolae Poiană este medic primar obstetrică-ginecologie la Spitalul Clinic SANADOR. Dl. conf. Poiană are o experiență de peste 40 de ani de activitate în specialitatea obstetrică-ginecologie, timp în care a participat direct sau a supravegheat peste 10.000 ...
citește mai mult