B&B Talk: emoțiile din pandemie

Emoțiile din pandemie ne-au dat bătăi de cap tuturor. Beatrice Osanu și Bianca Poptean, jurnaliste "Ce se întâmplă, doctore?" dezbat modul cum emoțiile ne-au afectat pe toți.

Emoțiile din pandemie au fost de mai multe feluri: de la surpriză și frică până la furie și tristețe, cu toții le-am experimentat. Pentru toate aceste stări, firești de altfel, dar mult exarcerbate în 2020, a fost fost responsabil COVID-19.

În primul rând, ne-am confruntat cu toții cu frica de îmbolnăvire. Aceasta a fost și este încă la cote maxime ca urmare a numărului mare de decese, dar și a cazurilor dificile de boală, însoțită de simptome care pot lăsa sechele toată viața.

Apoi, a fost furia generată de impunerea restricțiilor a făcut și ea parte din spectrul de emoții din pandemie. Cu toții am fost afectate de aceasta. Motivul principal? Nu am mai putut să ne desfășurăm activitățile curente așa cum o făceam înainte de pandemie. În plus, mulți părinți și copii au experimentat provocările școlii on line. Aceasta este sigură din punctul de vedere al sănătății fizice, dar cu multe limitări ca urmare a lipsei contactului uman.

Apoi tristețea și-a făcut simțită prezența în emoțiile din pandemie. Am călătorit mai puțin, ne-am întâlnit mult mai puțin sau deloc cu cei apropiați și am renunțat la o mulțime de lucruri pentru a evita îmbolnăvirea.

Organismul uman se poate adapta la schimbări, dar are nevoie de timp. Or, pandemia ne-a luat din acest timp optim de adaptare, cu prețul de rigoare. Emoțiile din pandemie au fost și sunt încă un roller coaster. De aceea, pentru a trece cu bine prin această situație, trebuie să ne recunoaștem emoțiile, să le gestionăm și să le integrăm cât mai bine pentru ca psihicul nostru să nu rămână cu sechele după COVID-19.

Despre emoțiile din pandemie discută pe larg în materialul video Beatrice Osanu și Bianca Poptean, jurnaliste „Ce se întâmplă, doctore?”.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Psiholog
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult