Vocea, un indicator al infidelității. La ce să fii atent pentru a evita să fii înșelat

Vocea poate fi un indicator privind adulterul, fiind asociată nivelului de hormoni sexuali, testosteron și estrogen.
  • Publicat:
Vocea, un indicator al infidelității. La ce să fii atent pentru a evita să fii înșelat
Foto: shutterstock

Studiile arată că bărbații cu vocea mai groasă și femeile cu o voce mai subțire sunt mai predispuși să-și înșele partenerul. Vocea poate fi un indicator privind acest aspect, fiind asociată nivelului de hormoni sexuali, testosteron și estrogen.

În general, bărbații cu voce groasă sau femeile cu o voce mai subțire sunt considerați mai atractivi. Dr Jillian O’Connor, autor al studiului a spus:

„În termeni de strategii sexuale, am descoperit că bărbații și femeile își folosesc sunetul vocii pentru a semnala viitoarea trădare. Așadar, cu cât vocea este mai atrăgătoare, cu atât șansele sunt mai mari ca partenerul să te înșele”.

În studiu, participanții au ascultat înregistrări cu voci de femei și bărbați, modificate să fie mai groase sau mai subțiri. Mai apoi, participanții au fost întrebați care dintre ei cred că sunt mai predispuși să-și înșele partenerul. Atât femeile, cât și bărbații au considerat că bărbații cu voci mai groase și femeile cu vocui mai subțiri sunt mai predispuși la infidelitate.

Dr David Feinberg, co-autor al studiului a spus:

„Motivul pentru care intensitatea vocii influențează percepția asupra infidelității se datorează relației dintre intensitatea vocii, hormoni și infidelitate. Bărbații cu un nivel mai mare de testosteron au o voce nmai groasă, în timp ce femeile cu un nivel mai mare de estrogen au voci mai subțiri. Nivelul crescut al acestor hormoni este asociat comportamentelor adultere și descoperirile noastre indică faptul că indivizii sunt conștienți de această asociere și o pot folosi pentru a-și găsi un partener romantic”.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân