Alimentul banal care reduce colesterolul în doar șase săptămâni

Colesterolul HDL, cunoscut și sub numele de colesterol bun, este important în reducerea riscului de boli cardiovasculare. Află care este alimentul care reduce colesterolul.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Alimentul banal care reduce colesterolul în doar șase săptămâni
Foto: shutterstock

Colesterolul HDL, cunoscut și sub numele de colesterol bun, este important în reducerea riscului de boli cardiovasculare. Consumul de migdale ajută la îmbunătățirea colesterolului bun și reduce colesterolul rău, arată un nou studiu.

Introducerea migdalelor în dietă reduce colesterolul rău

Colesterolul bun, cunoscut ca HDL, ajută la reducerea riscului de boli cardiovasculare. Migdalele sunt bogate în vitaminele E și B. De asemenea, sunt o sursă excelentă de minerale precum calciu, cupru, fier, magneziu, mangam, fosfor și zinc și, totodată, oferă un aport excelent de grăsimi și fibre.

Migdalele pot crește funcționalitatea colesterolului HDL, care adună colesterolul rău din țesuturi precum artere și ajută la trasportarea lui din organism. În urma unui trial de control s-a observat că nivelul și funcția colesterolului HDL au fost îmbunătățite în rândul participanților care au urmat o dietă în care au introdua 43g de migdale nesărate, în fiecare zi timp de șase săptămâni.

Acest grup a fost comparat cu grupul participanților care au urmat aceeași dietă, dar în loc de migdale au consumat câte o brioșă.

Cercetătorii au descoperit că participanții care au consumat migdale aveau un nivel îmbunătățit al colesterolului HDL.

Profesor Penny Kris-Etherton, autor al studiului a spus:

„HDL este foarte mic atunci când este pus în circulația sangvină. Este ca un sac de gunoi care ușor-ușor se mărește și adună colesterol din celule și țesuturi înainte ca acestea să se depoziteze în ficat pentru a fi divizat”.

Colesterolul HDL se regăsește în diferite subspecii și diferite dimensiuni ale particulelor care variază de la foarte mici la foarte mari. O concentrație prea mică sau prea mare sau o combinație între cele două poate duce la creșterea riscului de boli cardiovasculare.

Introducerea migdalelor într-o dietă redusă în grăsimi îmbunătățește subspeciile de HDL și funcțiile acestora.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân