Testul care îți indică riscul de deces în următorii 10 ani. Ce trebuie să faci

Un simplu test poate prezice dacă ești predispus decesului în următorul deceniu. Iată ce presupune testul de 10 secunde.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Testul care îți indică riscul de deces în următorii 10 ani. Ce trebuie să faci
Foto: freepik / Testul care îți indică dacă riscul de deces în următorii 10 ani. Ce trebuie să faci

Longevitatea umană este de mare interes pentru cercetătorii care au descoperit un număr mare de factori de risc pentru o speranță de viață limitată. Oamenii de știință din Brazilia au descoperit un test simplu care poate indica riscul de deces în următorii 10 ani.

Testul de 10 secunde care îți indică riscul de deces

Un simplu test poate prezice dacă ești predispus decesului în următorul deceniu. Tot ce trebuie să faci este să stai într-un picior timp de zece sau mai multe secunde. Aceasta este concluzia unui nou studiu condus de cercetătorii brazilieni și publicat în jurnalul British Journal of Sports Medicine.

Oamenii de știință au descoperit că persoanele care nu își pot ține echilibrul într-un picior pentru mai mult timp sunt de două ori mai predispuși la deces în următorii zece ani comparativ cu persoanele care își pot menține acest echilibru.

Motivul? Dezechilibrul indică fragilitatea în rândul persoanelor adulte sau în vârstă și declinul musculoscheletal poate semnala afecțiuni de sănătate.

În timpul studiului, cercetătorii au ținut sub observație peste 1700 de persoane cu vârste cuprinse între 51 și 75 de ani, începând in anul 2008. La vizita inițială, oamenii de știință au înregistrat greutatea, circumferința taliei și procentul de grăsime din corp. Fiecărui participant i s-a cerut să își mențină echilibrul pe un singur picior timp de 10 secunde, fără să se susțină de ceva. 1 din 5 participanți a reușit acest lucru. Vârsta, problemele de greutate și diabetul au făcut participanții să pice acest test. Ulterior, oamenii de știință au descoperit că persoanele care au picat testul aveau un risc mai mare de deces în următorul deceniu.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân