Stomatologul care și-a mutilat pacienții: le scotea dinții sănătoși ca să le pună proteze scumpe. Câștiga 80.000 de euro pe lună

S-a îmbogățit după ce și-a torturat pacienții
  • Publicat:
Stomatologul care și-a mutilat pacienții: le scotea dinții sănătoși ca să le pună proteze scumpe. Câștiga 80.000 de euro pe lună
sursa foto: envato

Lionel Guedj, 43 de ani, un stomatolog din Marsilia, Franța, și-a mutilat pacienții, după ce le-a scos dinții sănătoși ca să le pună proteze scumpe. Dentistul francez s-a îmbogățit de pe urma 374 de pacienți, dar a ajuns după gratii! El a fost condamnat la 8 ani de închisoare pentru vătămare corporală intenționată și mutilare.

Stomatologul care și-a mutilat pacienții

Șocant, dar adevărat! Un dentist din Marsilia și-a torturat cei 374 de pacienți, cărora le-a îndepărtat dinții sănătoși pentru a le monta proteze scumpe. Lionel Guedj era unul dintre cele mai bogați dentiști din Franța, ajungând să câștige chiar și 80.000 de euro pe lună.

Conform anchetei, stomatologul a extras un total de 3.900 dinți sănătoși de la oameni și apoi le-a vândut proteze incredibil de scumpe. Le promitea victimelor că vor avea zâmbete ca ale vedetelor de la Hollywood. În realitate, însă, pacienții erau păcăliți pentru a lăsa sume cât mai mari de bani la cabinetul lui.

Le extrăgea dinții sănătoși și le punea proteze scumpe

Afacerea cu extragerea dinților sănătoși a mers de minune pentru Lionel Guedj, care reușise să strângă o avere impresionantă din această practică macabră. Dentistul ducea o viață luxoasă și își permitea orice moft. Deținea mașini scumpe, o barcă, opere de artă și conturi bancare cu peste 2,2 milioane de euro.

Declarațiile pacienților mutilați de acesta i-au șocat chiar și pe anchetatori. Una dintre victime a fost și o tânără, căreia i s-au extras 24 de dinți când avea doar 18 ani.

Citește și: Ai dinții galbeni sau gri? Ce spune culoarea dinților despre sănătatea ta

„Aveam respirație urât mirositoare, nu mai voiam să zâmbesc și dificultăți de mâncare. Nu mai doream să ies din casă de rușine”, a povestit aceasta.

Potrivit anchetei, operațiile erau făcute rapid și neglijent, iar pacienții rămâneau cu sechele pe viață.

A fost condamnat la 8 ani de închisoare

Instanța a decis confiscarea vilei în care locuia Guedj cu soția lui și l-a condamnat pe acesta la 8 ani de închisoare pentru vătămare corporală intenționată și mutilare. Și tatăl lui, Jean-Claude Guedj, în vârstă de 71 de ani, a fost condamnat la cinci ani de închisoare, pentru că știa de faptele fiului său.

Guedj și-a deschis cabinetul în nordul orașului Marsilia în anul 2005, cu toate că populația de acolo era extrem de săracă. La distanță de cinci ani, el a ajuns cel mai bine plătit stomatolog din Franța, cu un venit lunar de până la 80.000 de euro.

Citește și: Un băiețel de 9 ani a murit la scurt timp după ce dentistul a găsit în gura lui o umflătură ciudată. De ce suferea, de fapt

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân