Un băiețel de 9 ani a murit la scurt timp după ce dentistul a găsit în gura lui o umflătură ciudată. De ce suferea, de fapt

"Lumea noastră s-a prăbușit" - Băiețel de 9 ani, mort la scurt timp după ce i-a apărut o umflătură ciudată pe gingie. De ce boală cruntă suferea copilul, de fapt
  • Publicat:

Un băiețel, în vârstă de 9 ani din Anglia, a pierdut lupta cu viața după ce medicul stomatolog i-a descoperit o o umflătură ciudată. De fapt, Ethan Adams suferea de o formă rară de cancer. 

Băiatul suferea de o formă rară de cancer

O familie din South Shields, Anglia, este devastă după ce și-a pierdut singurul copil. Ethan Adams avea doar 9 ani când a murit din cauza unei forme rare de cancer, rabdomiosarcom.

Tot coșmarul a început când mama lui, Tracey, l-a dus la un control stomatologic. Inițial, medicii l-au diagnosticat cu o infecție dentară, după i-au descoperit un nodul în gură. Mama lui Ethan a fost supărată la acel moment și a crezut că e vina băiatului, pentru că nu obișnuia să se spele des pe dinți.

Ethan Adams a fost trimis la spitalul din Sunderland pentru a-și trata abcesul dentar. Din păcate, analizele amănunțite au scos la iveală faptul că avea tumori la creier și la coloana vertebrală.

 „Lumea noastră s-a prăbușit”, a mărturisit tatăl lui Ethan, Mark, pentru BBC, când a aflat diagnosticul crunt.

Citește și: Dietele care promit vindecarea cancerului și prevenirea multor boli. Ce alimente sunt interzise

Ce este rabdomiosarcomul

Rabdomiosarcomul afectează aproximativ 55 de copii în Marea Britanie în fiecare an. Această formă rară de cancer determină formarea celulelor canceroase în țesutul muscular, iar semnele precoce includ apariția unui nodul care continuă să crească.

sursa foto: capturi BBC

Deși poate apărea la orice vârstă, cel mai adesea afectează copiii.  Pot apărea umflături pe cap, gât, organe genitale, brațe, picioare, piept sau burtă. Anumite boli genetice, precum sindromul Li-Fraumeni și sindromul Costello, pot crește riscul de rabdomiosarcom.

Tratamentul depinde de stadiul bolii, în funcție de dimensiunea tumorii, dar și de locul unde este localizată în organism.

Tumorile i-au invadat tot corpul

Analizele lui Ethan au arătat că tumorile invadase nu doar creierul și coloana coloana vertebrală, ci și plămânii. Băiatul a urmat mai multe ședințe de chimioterapie și radioterapie, dar a murit la 9 luni de când a fost diagnosticat cu acest cancer extrem de rar.

Tatăl lui a răbufnit și a precizat că medicamentele folosite pentru tratamentul fiului său erau învechite și că trebuiau făcute mai multe cercetări.

După moartea lui Ethan Adams, părinții lui s-au alăturat campaniei Alice’s Arc, care caută un remediu pentru afecțiune.

„Nu vrem ca alte familii să treacă prin ceea ce a trebuit să trecem noi, este îngrozitor”, a precizat bărbatul.

Ministrul Sănătății, Will Quince, urmează să se întâlnească cu Mark și Tracey, după ce guvernul a promis să acorde ajutor pentru toate persoanele care suferă de această afecțiune gravă.

Sursa: The Sun

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân