Ai dinții galbeni sau gri? Ce spune culoarea dinților despre sănătatea ta

Identificarea cauzei te poate ajuta să-ți îmbunătățești aspectul zâmbetului. Află că un indicator pentru sănătate poate fi și culoarea dinților.
  • Publicat:
Ai dinții galbeni sau gri? Ce spune culoarea dinților despre sănătatea ta
Foto: shutterstock

Ar fi ideal dacă am putea avea dinți albi toată viața, dar în realitate, există câteva cauze care pot afecta culoarea dinților și, fie se decolorează, fie încep să fie poate prea galbeni. Identificarea cauzei te poate ajuta să-ți îmbunătățești aspectul zâmbetului. Află că un indicator pentru sănătate poate fi și culoarea dinților.

Culoarea dinților și sănătatea

Ai dinții galbeni?

În mod natural, dinții încep să se îngălbenească odată cu înaintarea în vârstă, iar asta pentru că smalțul este expus de-a lungul anilor mai multor factori. Totodată, poate fi și rezultatul a ceea ce mâncăm sau atenția pe care o oferim îngrijirii orale.

De cele mai multe ori, dinții se îngălbenesc în urma consumului de alimente și băuturi închise la culoare precum cafeaua, ceaiul, sosul de soia și curry, de exemplu. De asemenea, poate fi un indicator că nu oferi atât de multă atenție sănătății orale și că ai nevoie să folosești ața dentară și să-ți speli dinții cu regularitate. Se recomandă periajul dentar de cel puțin două ori pe zi.

Ai dinții mov?

Dacă ai dinții mov, acest lucru se întâmplă pentru că poate ai băut prea mult vin roșu. Însă, dinții mov pot sugera că ai consumat prea multe fructe colorate precum rodie sau fructe de pădure.

Pe lângă alimentație, ia în calcul faptul că poate exista o sângerare internă produsă de o traumă dentară. Traumele dentare pot include căderile, accidentele de mașină sau leziunile produse în urma sportului.

Ai dinții gri?

Atunci când ai dinții gri se poate spune că sângele nu mai este transportat către ei. Este nevoie de o examinare profesională pentru că dinții gri pot fi, de asemenea, un indicator al nervului afectat în urma unei traume dentare.

Ai dinții negri?

Dacă observi că ai dinții negri trebuie să investighezi neapărat situația pentru că poate fi vorba de prezența unor carii, iar dinții încep să se deterioreze. Dacă ignori acest lucru te poți confrunta mai apoi cu boli serioase care pot duce chiar și la pierderea dinților.

Alte semne care anunță prezența cariilor pot fi sensibilitatea sau infecția gingivală. Lăsată netratată, o carie severă poate necesita tratamentul de canal sau chiar îndepărtarea dintelui.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân