Secretul slăbirii fără înfometare. Mihaela Bilic: „Merită încercat, ne săturăm cu mai puțină mâncare”

  • Publicat:
Secretul slăbirii fără înfometare. Mihaela Bilic: „Merită încercat, ne săturăm cu mai puțină mâncare”
Foto: envato

Dacă ai încercat fel și fel de diete fără să obții rezultatele dorite sau dacă acestea nu s-au menținut în timp, poate n-ar fi rău să dai o șansă și acestei metode inedite, dar eficiente de slăbire: mestecatul mâncării pe îndelete. 

Medicul nutriționist Mihaela Bilic spune că „mecanismul este simplu și corect: cu cât mestecăm mai bine, cu atât digerăm mai ușor și ne săturăm cu mai puțină mâncare”.

Cine mestecă mult și bine, slăbește!

„Credeați că ați încercat totul în materie de cură de slăbit? Ei bine, diete ciudate există de când lumea și chiar dau rezultate!

Horace Fletcher a intrat în istoria nutriției sub numele de Marele Mestecător, folosind o metodă simplă: fiecare înghițitură de mâncare trebuie mestecată de 32 de ori. El slăbește 20 de kilograme în doar câteva luni.

Ideea aparține lordului William Gladstone, prim-ministru britanic pe la 1880, care recomandă mestecatul drept metodă de slăbit, detox și reglare a digestiei”, spune dr. Bilic într-o postare pe Facebook.

Ne săturăm cu mai puțină mâncare

Același Horace Fletcher recomandă „să mestecăm, chiar și simbolic, inclusiv lichidele (lapte, supă) și să nu înghițim decât atunci când îmbucătura de mâncare s-a lichefiat total”.

Mecanismul este simplu și corect: cu cât mestecăm mai bine, cu atât digerăm mai ușor și ne săturăm cu mai puțină mâncare.

„Fiecare fel de mâncare reprezintă 12-15 înghițituri și va dura 15-20 de minute să-l consumăm. Fix cât îi trebuie creierului să spună că s-a săturat!

O masă completă necesită nu mai puțin de 2.500 de mestecături, așa că fie ne plictisim, fie obosim… dar sigur ne oprim.

Mestecatul este sănătos, indiferent că vorbim de alimente bogate în fibre (cereale, fructe, legume), carne sau brânză. Eu spun că merită încercat, măcar ca exercițiu împotriva lăcomiei și impulsivității alimentare”, spune Mihaela Bilic.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân