Robotul-minune care reface genunchiul afectat de osteoartrită

Înlocuirea totală a genunchiului nu este întotdeauna cea mai potrivită soluţie pentru pacienţii cu osteoartrită incipientă spre medie în doar două din compartimentele genunchiului. Pentru pacienţii cu osteoartrita parţială a genunchiului Refacerea Parţială a Genunchiului cu MAKOplasty poate reprezenta o soluţie mai bună.
  • Publicat:
Robotul-minune care reface genunchiul afectat de osteoartrită

Osteoartrita  este o formă de artrită şi boală degenerativă a articulaţiilor care se manifestă prin ruperea şi eventual pierderea cartilajului articulaţiilor.
Cartilajul este o substanţă pe bază de proteină care serveşte drept tampon între oasele unei articulaţii.

În cazul osteoartritei stratul de deasupra al cartilajului se deteriorează şi dispare ceea ce duce la frecarea oaselor de sub cartilaj.

Indiferent că suferiţi de osteoartrita în formă uşoară sau severă, medicul dumneavoastră vă va recomanda anumite schimbări ale stilului de viaţă pentru a reduce presiunea exercitată asupra articulaţiilor genunchiului.

De asemenea strategiile de management al durerii şi tratament pot include: fizioterapie, injecţii cu steroizi, calmante care nu necesită reţetă ca acetaminofen, medicamente anti-inflamatoare nesteroidiene (NSAID) sau creme de atenuare a durerilor.

Cea mai comună intervenţie chirurgicală la genunchi în caz de osteoartrita este înlocuirea totală a genunchiului. Această procedură presupune îndepărtarea articulaţiei naturale şi înlocuirea cu un implant artificial. Această opţiune de tratament se oferă de regulă pacienţilor cu osteoartrită severă la genunchi.

Înlocuirea totală a genunchiului nu este întotdeauna cea  mai potrivită soluţie pentru pacienţii cu osteoartrită incipientă spre medie în doar două din compartimentele genunchiului. Pentru pacienţii cu osteoartrita parţială a genunchiului, Refacerea Parţială a Genunchiului cu MAKOplasty poate reprezenta o soluţie mai bună, susţin medicii specialişti din cadrul Liv Hospital.

Refacerea Parţială a Genunchiului cu MAKOplasty este un tratament inovator pentru adulţii cu osteoartrită în stadiu mediu în compartimentul medial (interior), patelofemural (de deasupra) sau lateral (exterior ) al genunchiului.

Această procedură foloseşte sistemul RIO – Braţ Robotic Interactiv Ortopedic cu ajutorul căruia chirurgii au precizia necesară pentru a realiza refacerea parţială a genunchiului.

MAKO – “Robotul minune“ – cum mai este numit, este folosit cu success de catre  Prof. Dr. Uğur Haklar in cadrul Liv Hospital, Istanbul, spital ce găzduieşte şi rezolvă probleme medicale a zeci de români pe lună.

În timpul procedurii este refăcută porţiunea bolnavă a genunchiului păstrând osul sănătos al pacientului şi ţesutul înconjurător.
Se introduce apoi un implant în articulaţie care să permită genunchiului să se mişte din nou fără probleme.


Procedura MAKOplasty de Refacere Parţială a Genunchiului  poate:

  • Facilita poziţionarea optimă a implantului pentru o senzaţie mai naturală în genunchi
  • Reduce perioada de recuperare şi de spitalizare comparativ cu operaţia de înlocuire totală a genunchiului
  • Fi efectuată în sistem ambulatoriu
  • Contribui la atenuarea rapidă a durerii şi reluarea activităţilor zilnice
Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Nu lua suplimente cu fier în sarcină!
Nu lua suplimente cu fier în sarcină!
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân