Povestea fabuloasă a femeii care a împlinit 114 ani. Fiica ei are și ea 94 de ani. „E uluitor!”

A ajuns la vârsta de 114 ani și și-a dezvăluit secretul.
  • Publicat:
Povestea fabuloasă a femeii care a împlinit 114 ani. Fiica ei are și ea 94 de ani. „E uluitor!”
Elizabeth Francis, cea mai bătrână femeie din SUA

O femeie din Texas este cea mai longevivă persoană din SUA. Elizabeth Francis a împlinit 114 ani și 217 zile. În cadrul unui interviu, familia ei a dezvăluit care sunt lucrurile de la care nu s-a abătut vreodată.

Elizabeth Francis, cea mai bătrână femeie din SUA

Elizabeth Francis, originară din Texas, este cea mai în vârstă persoană în viață din America, după decesul supercentenarei Edie Ceccarelli, din Willits, California, notează organizația LongeviQuest.

Timp de 20 ani, Elizabeth Francis a lucrat într-o cantină de la postul de știri ABC13 din Houston. În 1975 s-a pensionat. Bătrâna a povestit că longevitatea se datorează credinței în Dumnezeu.

„Este binecuvântarea Bunului Dumnezeu.”, a precizat Elizabeth Francis.

Citește și: Imunitatea din farfurie. Cum putem să transformăm alimentația în aliatul nostru în sezonul rece – Ce alimente nu trebuie să lipsească din dieta zilnică

Secretul ei pentru longevitate

Încă din tinerețe, Francis a încercat întotdeauna să aibă grijă de sănătatea ei. Femeia nu a consumat niciodată produse de tip fast food și a stat departe de alcool și tutun. Până la vârsta de 90 de ani nu a întâmpinat probleme de deplasare.

De asemenea, Elizabeth Francis a folosit numai legume din grădina ei pentru a găti. Vârstnica nu locuiește singură, ci alături de fiica ei, în vârstă de 94 de ani, Dorothy Williams. Nepoata sa a explicat că nu a văzut-o pe americancă să consume produse de la fast-food.

Nu a consumat niciodată fast-food

„De câte ori mergeai la ea acasă, nu conta în ce zi a săptămânii, ea gătea. Cred că asta a avut foarte mult de-a face cu longevitatea ei.”, a subliniat Ethel Harrison, scrie huffpost.com. 

În 2017, Francis a început să folosească un scaun cu rotile. Avea 108 atunci. În prezent, bătrâna se confruntă cu probleme de memorie.

Francis a rămas activă chiar și după ce s-a pensionat. A continuat să muncească pentru a-și întreține familia.

„A muncit din greu. Asta îmi amintesc cel mai mult despre ea. Chiar și atunci când s-a pensionat, tot a muncit. Ea a făcut muncă necalificată, dar a lucrat mereu.”, a mai spus nepoata ei.

Citește și: Rutina de dimineață a celor mai fericiți oameni din lume. Ce fac în fiecare zi, la prima oră

Sora lui Francis, Bertha Johnson, a murit în februarie 2011, la vârsta de 106 ani. În total, Elizabeth Francis are trei nepoți, cinci strănepoți și patru stră-strănepoți.

Sursa foto: capturi Youtube

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân