A fost diagnosticată cu colesterol ridicat la 15 ani. La 20 de ani, a găsit un tratament care funcționează

  • Publicat:
A fost diagnosticată cu colesterol ridicat la 15 ani. La 20 de ani, a găsit un tratament care funcționează

Angelica Pierce avea 15 ani când a aflat că avea colesterolul „rău” (LDL) ridicat.

„Mama mea a vrut că eu să fiu testată pentru colesterol ridicat, pentru că în acel moment și ea se confruntă cu LDL… Chiar și bunica mea avea probleme cu colesterolul ridicat, deci aveam istoric în familie”, a spus ea pentru Healthline.

Pediatrul acesteia i-a transmis că o dietă echilibrată și exercițiile fizice sunt cele mai bune modalități de a gestiona colesterolul LDL. Pierce a început să-și îmbunătățească rutina de exerciții și, de asemenea, a adoptat și o dietă vegetariană.

Dieta și exercițiile fizice nu sunt SINGURELE răspunsuri pentru colesterolul ridicat

Deoarece colesterolul LDL ridicat poate duce la atac de cord și accident vascular cerebral, reducerea colesterolului ridicat poate ajuta la sănătatea inimii. După cum i s-a spus lui Pierce, o modalitate de a face asta este prin dietă și exerciții fizice.

„Poate fi încurajator să știm că alegeri mai bune de stil de viață pot scădea colesterolul rău și pot îmbunătăți sănătatea cardiovasculară a unor oameni, în general. Cu toate acestea, este important să știm că dieta și exercițile  fizice nu sunt întotdeauna suficiente pentru a ajusta colesterolul rău”, a declarat Dr. Nihar Desai, profesor asociat de medicină și șef adjunct al secțiunii de medicină cardiovasculară de la Yale University School of Medicine, pentru Healthline.

În unele cazuri, genetica și istoricul familial pot determina colesterolul LDL.

„Există persoane care au gene care duc la niveluri mai ridicate de colesterol și poate fi dificil să scadă colesterolul în aceste cazuri doar cu dietă și exerciții fizice”, a spus Desai.

Cum a găsit un tratament care funcționează

Pierce a fost trimisă ulterior și la un cardiolog, acesta din urmă încurajand-o să încerce statine. Cu toate acestea, medicamentul i-a cauzat efecte secundare pe care atât mama, cât și bunica ei le-au experimentat cu același medicament.

În cele din urmă, Pierce a fost trimisă pentru investigații/testări genetice. De altfel, singurele care i-au adus tinerei și un răspuns.

Testul genetic a arătat că Pierce are hipercolesterolemie familială, o tulburare genetică care provoacă niveluri ridicate de colesterol LDL. Aproximativ 1 din 250 de persoane au această afecțiune.

„Nu era dieta mea, nu era cât de mult am făcut mișcare, nu era greutatea mea. A fost faptul că nu am avut acces la medicamentele de care aveam nevoie”, a spus Angelica Pierce.

Acum, tânăra se simte mai stăpână pe sănătatea sa și a început să își vindece și relația cu mâncarea și sportul. Ea speră ca povestea ei să inspire și alte femei să se preocupe de propria lor sănătate.

„[Să știi] că ceea ce simți în corpul tău este realitatea ta și ar trebui să iei aminte atunci când vine vorba de propria ta îngrijire”, a încheiat Pierce.

Citește și: Este dieta vegană cea mai bună pentru sănătatea inimii? Ce spun cardiologii

FOTO: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”
Recomandări:
Băutura de toamnă preferată de copii și adolescenți, extrem de periculoasă
Băutura de toamnă preferată de copii și adolescenți, extrem de periculoasă
Vacanță toamnă 2024: când și cât vor sta copiii acasă
Vacanță toamnă 2024: când și cât vor sta copiii acasă