Rutina de dimineață a celor mai fericiți oameni din lume. Ce fac în fiecare zi, la prima oră

Căutarea fericirii este scopul suprem al oricărei persoane, însă fiecare are propriile moduri de evaluare a fericirii.
  • Publicat:
Rutina de dimineață a celor mai fericiți oameni din lume. Ce fac în fiecare zi, la prima oră

Există și oameni care pot trăi fără depresie, anxietate, frică și alte stări negative. Într-adevăr, fericirea arată diferit pentru fiecare în parte. Persoanele care trăiesc în regiuni din Japonia, Costa Rica, Italia, Grecia și California au unele dintre cele mai lungi durate de viață de pe pământ. 

Rutina de dimineață a celor mai fericiți oameni de pe glob

Grupurile de oameni din Okinawa, Peninsula Nicoya, Sardinia, Ikaria și Loma Linda, California, au un stil de viață sănătos care contribuie la longevitatea lor. Oamenii de știință au căutat indicii care conduc la o viață mai fericită și lungă. Cei mai mulți dintre aceștia urmează anumite rutine matinale, care îi ajută la longevitate. Iată ce trebuie să faceți zilnic, la prima oră!

Luați un mic dejun sănătos

Majoritatea persoanelor care trăiesc în Costa Rica, Japonia sau Italia, se bucură de o dietă mediteraneană bogată și variată. În general, aceștia consumă mai multe alimente integrale, fructe și legume și mai puțină carne roșie sau procesată, zahăr și carbohidrați cu amidon decât în dieta occidentală generală.

Cercetările au arătat că urmarea dietei mediteraneene, care pune accentul și pe cereale integrale, ulei de măsline, fasole, nuci și pește, poate contribui la reducerea riscului unei serii de boli, printre acestea se numără Alzheimer, boli de inimă, accidente vasculare cerebrale și diverse tipuri de cancer. Vă puteți îmbunătăți sănătatea prin schimbarea laptelui de vacă cu o alternativă vegetală, cum ar fi laptele de ovăz.

Citește și: TOP 3 orașe din lume în care se duce „cea mai fericită viață” – Toate trei sunt, surprinzător, în aceeași țară din Europa

Savurați o ceașcă de cafea

Cafeaua este o parte esențială a dietei majorității persoanelor care trăiesc în acele zone. Cei care locuiesc în aceste regiuni beau în jur de două-trei cești de cafea în fiecare zi. Studiile au arătat că trei cești de cafea pe zi ajută la reducerea riscului de diabet și obezitate, se crede că cafeina joacă un rol în gestionarea acestor afecțiuni.

Dr. Susanna Larson, de la Karolinska Institutet din Stockholm, a declarat: „Constatările noastre sugerează că, cel puțin parțial, cofeina ar putea explica asocierea inversă dintre consumul de cafea și riscul de diabet de tip 2.”, notează The Sun. 

Găsește ‘ikigai – Secretul japonez pentru o viață lungă și fericită

A începe ziua cu dreptul nu înseamnă doar ceea ce mâncați. Oamenii din zonele respective urmează cu toții o variantă a conceptului japonez de ‘Ikigai’, adică găsirea impulsului tău interior.

Este vorba despre descoperirea a ceea ce dă un scop și o scânteie vieții tale, motivul literal pentru a te da jos din pat dimineața. Cercetările au arătat că persoanele care simt că au mai multe scopuri tind să trăiască mai mult. Ken Mogi, un medic neuroștiințific din Tokyo, a declarat că procesul începe cu cinci piloni: acceptarea ta, conectarea cu ceilalți și cu planeta, găsirea bucuriei în lucrurile mărunte și prezența constantă.

Spune un lucru frumos primei persoane pe care o vezi

În mod similar, modul în care tratați oamenii la începutul zilei vă poate da un impuls de fericire. Autorul Dan Buettner, care a inventat termenul „Zonele albastre”, a declarat că își începe dimineața spunând ceva drăguț primei persoane pe care o întâlnește.

El i-a spus lui Sarah Wilson: „Spuneți ceva drăguț primei persoane pe care o întâlnim, un studiu de la Harvard arată că comportamentele sunt contagioase, așa că, dacă o faci cu vecinul tău, este posibil să se întoarcă la tine”. 

Sursa foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân