5 obiceiuri pentru o viață mai fericită

  • Publicat:
5 obiceiuri pentru o viață mai fericită

Este perfect normal să te simți descurajat sau să ai impresia că nu ești cea mai veselă versiune a ta. Toți avem zile în care ne întrebăm cum să fim fericiți. Doar că fericirea nu constă în absența emoțiilor negative și prezența celor pozitive ci este despre trăirea unei vieți pline de sens și scop, în conformitate cu valorile tale.  Astfel că este normal și inevitabil să ai parte atât de momente pozitive, cât și de momente dificile emoțional, dar toate conduc la o senzație mai profundă de bucurie.

Așadar, în timp ce fericirea poate arăta diferit pentru fiecare, există mai multe schimbări și obiceiuri (mari sau mici) care te pot îndruma către o cale plină de bucurie.

Crearea unor obiceiuri și rutine noi poate fi dificilă, dar schimbările simple în stilul de viață pot avea un impact profund asupra sănătății tale mintale. Încearcă aceste obiceiuri simple pentru a-ți crește nivelul de bucurie și împlinire.

Practică recunoștința

Chiar dacă pare că fericirea generează recunoștință, funcționează și invers. Practicarea recunoștinței „poate determina oamenii să simtă mai multe emoții pozitive și să crească motivația de a se implica în viața lor și de a face alegeri sănătoase”, explică psihologul Andreea Cristea. Poți să ții un jurnal în care să notezi lucruri mari sau mici pentru care te simți recunoscător.

Fă o listă cu lucruri care te bucură

Fă o listă cu bucurii sau una de activități care îți aduc bucurie și promisiunea să faci una dintre acele activități în fiecare zi. Având o listă dedicată de lucruri care te fac fericit (cum ar fi o plimbare sau vizitarea cafenelei tale preferate), vei avea întotdeauna ceva la care să te întorci pentru a-ți îmbunătăți starea într-o zi proastă sau pentru a începe fiecare zi cu o perspectivă pozitivă.

Lucrează în direcția unui obiectiv

„A avea obiective și a simți un sentiment de realizare este unul dintre principalii factori care contribuie la fericire”, spune psihologul Andreea Cristea. Stabilindu-ți să faci ceva important pentru tine și realizându-l, creezi un sentiment de mândrie care a fost demonstrat că îți crește nivelul de fericire. Aceste obiective pot fi mari sau mici – dacă este ceva care te inspiră, asta contează cel mai mult.

Fă-ți zilnic un plan

Realizarea unui plan în fiecare zi te va ajuta în ceea ce privește înțelegerea a ceea ce faci și de ce faci. „Dacă ai un plan, orice sarcina va părea mai semnificativă și îți va oferi mai multă motivație pentru a-ți urmări obiectivele zilnice, creând astfel un sentiment de mândrie și realizare”, spune psihologul Andreea Cristea.

Fii blând cu tine însuți

Dezvoltarea personală permanentă și menținerea obiceiurilor sănătoase implică eforturi și este perfect normal să nu-ți atingi mereu obiectivele. „Nu fi prea dur cu tine când ești în impas. Încearcă să nu te tot gândești la momentele în care pierzi controlul. Încearcă să îți spui lucruri pozitive chiar și atunci când ești dezamăgit de tine, pentru a te asigura că rămâi blând cu tine însuți în timp ce te îndrepți către fericire”, te sfătuiește psihologul Andreea Cristea.

 Foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân