Meditaţie inedită pe ritmuri de… heavy metal

Doi practicanţi de yoga din oraşul american Pittsburgh au inventat "black yoga", şedinţe de meditaţie pe o coloană sonoră compusă din muzică heavy metal, destinate "persoanelor care s-au plictisit de trilurile păsărilor şi sunetele cascadelor", informează dailymail.co.uk, citată de Mediafax.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Meditaţie inedită pe ritmuri de… heavy metal

Doi practicanţi de yoga din oraşul american Pittsburgh au inventat „black yoga”, şedinţe de meditaţie pe o coloană sonoră compusă din muzică heavy metal, destinate „persoanelor care s-au plictisit de trilurile păsărilor şi sunetele cascadelor”, informează dailymail.co.uk, citată de Mediafax.

Black yoga este destinată persoanelor care „se plictisesc de sunetele trilurilor de păsări şi de cele ale cascadelor”, a declarat cofondatorul Kimee Massie.
Şedinţele au un fir logic având în vedere experienţa profesională a celor doi fondatori ai mişcării, Kimee şi soţul acesteia, Scott.
Scott este fostul director al unei mici case de discuri axate pe muzică rock, în timp ce Kimee este instructor de yoga. Astfel, el este cel care realizează selecţia muzicală pentru şedinţele de yoga, iar ea este instructorul pentru aceste ore. Pe de altă parte, Kimee este instructor de yoga la un centru spa.

Şedinţele de yoga au loc în întuneric şi includ o serie bogată de genuri muzicale, de la trip-hop, industrial rock la mici partituri doom metal.
„Mă gândesc că oamenii vor vedea afişele şi îşi vor imagina că dăm din cap pe Sepultura şi o numim yoga”, a spus Scott. „Nu este cazul ca oamenii să gândească aşa”, a mai spus acesta.
Scott spune că, de fapt, alege pentru şedinţele de yoga nişte melodii mai „domoale”, de la formaţii obscure, precum Earth şi Dark Space.

Melodiile celor de la Sunn O))), care cântă doom metal, reprezintă cea mai mare sursă de inspiraţie pentru Scott, astfel încât black yoga este scrisă uneori ca Black Yo)))ga.
Şedinţele de Black Yoga durează aproximativ 90 de minute şi sunt organizate de două ori pe săptămână. Spre deosebire de cursurile obişnuite de yoga, la care participă mai multe femei, la şedinţele organizate de Scott şi Kimee participă, aproape la egalitate, bărbaţi şi femei.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân