Aylin Cadîr: Yoga este secretul relaxării

La începutul lunii aprilie, lansează primul ei album cu muzică pop-jazz. Tot atunci, filmează videoclipul la piesa "Chemistry". Şi vă invită să-i ascultaţi piesele pe site-ul ei, www.aylincadir.ro, de unde puteţi afla şi datele spectacolelor de teatru în care joacă. Am stat de vorbă cu ea şi am aflat că este foarte activă din copilărie.
  • Publicat:
Aylin Cadîr: Yoga este secretul relaxării

La începutul lunii aprilie, lansează primul ei album cu muzică pop-jazz. Tot atunci, filmează videoclipul la piesa „Chemistry”. Şi vă invită să-i ascultaţi piesele pe site-ul ei, www.aylincadir.ro, de unde puteţi afla şi datele spectacolelor de teatru în care joacă. Am stat de vorbă cu ea şi am aflat că este foarte activă din copilărie.

CSÎD: Cum eşti ca soţie?

Aylin Cadîr: Perfectă! (râde). Nu-mi dau seama. Trebuie întrebat soţul meu. Încerc să fiu oaza la care se întoarce după o zi stresantă la muncă. Oricum, pentru mine, căsătoria înseamnă linişte, echilibru, armonie, lucruri care, cred, se văd şi din exterior.

CSÎD: Cât timp aloci săptămânal pentru a-ţi menţine forma fizică?

A.C.: Ori de câte ori pot, uneori 1 dată pe săptămână, alteori de 3 ori pe săptămână, mă duc la yoga. Mă face să mă simt bine şi fizic şi mental. Trebuie însă să recunosc că nu-s o fire sportivă ori de câte ori am timp liber. Asta şi pentru că nimeni din anturajul meu nu este… Preferăm oricând un spa la munte unui trekking la munte.

CSÎD: Sigur ai secrete alimentare. Poţi să ni le dezvălui?

A.C.: Nu prea sunt un exemplu. Am perioade în care sunt exemplară şi am grijă la fiecare aliment pe care îl aleg, însă sunt şi perioade în care îmi vine să mănânc fără pauză. Am citit undeva că există o dietă care se numeşte dieta „mâncatului instinctiv”, adică să mănânci ce-ţi cere, ce pofteşte corpul tău. Să fii foarte sincer cu tine şi să mănânci doar atât cât ai nevoie.

CSÎD: Care e felul tău preferat de mâncare tradiţională turcească?

A.C.: Se numeşte Kulac corbasi şi nu este un fel de mâncare uşor de preparat, se face doar la ocazii speciale. Se prepară colţunaşi umpluţi cu un amestec de carne şi se fierb. Apoi se pot face ciorbă sau se strecoară şi se servesc ca nişte ravioli, cu iaurt, usturoi şi cimbru. Şi mai sunt absolut înnebunită după ciorba care se face la nunţile turceşti. Nu ştiu reţeta…

CSÎD: Când eşti obosită, cum reuşeşti să te aduni?

A.C.: Îmi fac o cafea turcească, aşa cum numai eu ştiu, dau drumul la muzică şi sunt gata de luptă.

CSÎD: Apropo, în momentele de stres de orice natură, cum reacţionezi?

A.C.: Iniţial mă panichez, după care mă liniştesc şi încerc să iau cea mai bună decizie. La final, îl sun pe soţul meu şi îi povestesc. Nu cred că poţi scăpa de stres. În relaţiile dintre oameni, mereu apar situaţii conflictuale. Eu încerc să le minimalizez importanţa, să nu fac o mare dramă. De altfel, faptul că practic yoga mă ajută foarte tare în managementul stresului.caseta/citat: 400

“Am crescut printre români, dar am intrat în contact cu toate obiceiurile comunităţii de turci. Nu se relaxează diferit de felul în care se relaxează românii. Şi turcii stau seara la televizor şi, la sfârşitul săptămânii, ies la un grătar cu prietenii şi rudele. Şi ei îşi fac o cafea după o perioadă stresantă a zilei. Şi cred că o cafea turcească e delicioasă indiferent de zona în care te-ai născut.”

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Groza - Redactor colaborator
Mă întâlnesc în fiecare zi cu doctori. Pentru cei mai mulţi pământeni, care nu sunt ipohondri, probabil, acest comportament pare ciudat. Dar socializăm în cadrul unor interviuri în care noi, echipa, încercăm să aflăm poveşti scurte şi concise despre cum putem să funcţionăm optim. Fiecare ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân