Medic de la Spitalul Victor Babeș: „Doi pacienți cu vârste de 30 și ceva de ani, fără comorbidități, au murit de COVID”. Mesajul pentru nevaccinați

  • Publicat:
Medic de la Spitalul Victor Babeș: „Doi pacienți cu vârste de 30 și ceva de ani, fără comorbidități, au murit de COVID”. Mesajul pentru nevaccinați
Sursa foto: Shutterstock @ Alexandros Michailidis

Dr. Simin-Aysel Florescu, medic primar Boli infecțioase la Spitalul Clinic „Dr. Victor Babeș”, avertizează că noile cazuri de infecție cu varianta Delta a coronavirusului sunt severe în cazul nevaccinaților și apar și la persoanele tinere, fără comorbidități. Medicul spune că în ultimele două săptămâni au existat pacienți cu vârste de 30 și ceva de ani, fără factori de risc și fără comorbidități, care au decedat din cauza complicațiilor apărute în urma infecției cu varianta Delta a virusului SARS-CoV-2. 

Potrivit medicului, persoanele vaccinate care se infectează cu tulpina Delta fie nu fac deloc boala, fie fac o formă ușoară, care nu necesită internare în secția de Terapie Intensivă.

Redăm, mai jos, postarea integrală a Dr. Simin-Aysel Florescu, medic infecționist la Spitalul Victor Babeș.

Lupta noastră a fost în van. Au venit la 10 zile de la debutul COVID, direct cu insuficiență respiratorie

„Trei pacienți cu vârste de 30 și un pic de ani în Terapie Intensivă în ultimele 2 săptămâni, fără factori de risc și fără comorbidități; alături de alții de 50 și un pic, 70 și un pic.

La doi din cei de 30 și de ani, lupta noastră a fost în van. Au venit la 10 zile de la debutul COVID, direct cu insuficiență respiratorie. Au primit tot ce există în materie de tratament și suport vital. Nu i-am putut întoarce, spre disperarea noastră și a familiilor lor.

Au circulat peste tot, au fost la mare, au venit în contact cu o grămadă de lume. Și da, toți erau nevaccinați.

Vaccinații nu fac deloc boala sau fac forme ușoare, în niciun caz de Terapie Intensivă

Da, tulpina Delta determină cazuri mai severe.

Da, tulpina Delta este acoperită de vaccin. Vaccinații nu fac deloc boala sau fac forme ușoare, în niciun caz de Terapie Intensivă.

Știu că acum va urma un val de înjurături și amenințări. Mai bine astea decât un val pandemic… Dar nu merge așa.

Eu zic să vă vaccinați. Să vă mențineți sănătatea. Nu vrem să vă vedem bolnavi, mai bine ne înjurați sănătoși.

Așa am ajuns să reacționăm… Doctorii ăștia care omoară oameni și mint pentru BigFarma și alte enormități din astea…”

Dr. Simin-Aysel Florescu, medic primar Boli infecțioase la Spitalul Clinic „Dr. Victor Babeș”
Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Salată cu ciuperci și Mușchi File și paste cu Jambon de Curcan