Insuficienta respiratorie

Disfunctie a plămânilor ce conduce la o micsorare a concentraţiei de oxigen în sânge şi o creştere a concentraţiei de dioxid de carbon.

Insuficienţa respiratorie acută (I.R.A.) – scădere buscă şi majora a funcţici respiratorii, data de o hipoventilatie prin obstrucţia căilor aeriene, un traumatism toracic, inhalarea de gaze nocive, deformaţii apreciabile ale coloanei, o insuficienţă ventriculară stângă, o pneumopatie virală, afectare neurologică centrală (comă) sau periferică (poliomielită), accentuarea unei insuficienţe respiratorii cronice (de origine infecţioasă).

Insuficienţa respiratorie acuta se manifesta prin dereglari de ritm respirator, cianoză, tahicardie cu hipertensiune artificială, tulburări neuropsihice.

Insuficienţa respiratorie cronică (I.R.C.) – insuficienţă respiratorie permanentă cauzata de evoluţia unei  afecţiuni respiratorii ce conduce la o obstrucţie a căilor aeriene, de o afectiune neuromusculară ce diminueaza volumele respiratorii (ex. poliomielită, scleroză laterală amiotrofică) sau de leziuni pulmonare (ex. cancer, tuberculoză, fibroză pulmonară).

Insufi­cienţa respiratorie cronică se manifesta prin respiraţie dificilă cu distensie toracică, tiraj (scobirea spaţiilor intercostale la inspiraţie),cianoză. Cronicitate insuficientei poate conduce la o insuficienţă ventriculară dreaptă. Insuficienţele respiratorii cronice evoluează lent marcata de pusee de insuficienţă respiratorie acută.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica