Christina Applegate, diagnosticată cu scleroză multiplă

Christina Applegate a fost diagnosticată cu scleroză multiplă. Actrița în vârstă de 49 de ani, a vorbit despre schimbările apărute în viața ei.
  • Publicat:
Christina Applegate, diagnosticată cu scleroză multiplă
Foto: profimedia

Christina Applegate a fost diagnosticată cu scleroză multiplă. Actrița în vârstă de 49 de ani, care a apărut recent în filmul Bad Moms și seria Dead to Me, a vorbit despre schimbările apărute în viața ei de când a fost diagnosticată cu această boală, în urmă cu câteva luni.

„A fost o perioadă ciudată, dar m-au sprijinit oameni care și ei suferă de această afecțiune. A fost un drum destul de dur, dar cum cu toții știm, fiecare drum merge înainte. Doar dacă nu există gropi care să blocheze”, a scris actrița pe Twitter. „Așa cum un prieten de-ai mei, care suferă de scleroză multiplă, a spus „ne trezim și facem acțiunile indicate”. Iar eu fix asta fac. Cer doar intimitate în această perioadă prin care trec. Mulțumesc”, a adăugat vedeta într-o serie de mesaje.

Scleroza multiplă este o boală cronică neurologică care întrerupe comunicare dintre creier și alte părți ale corpului. La nivel global, peste 2.3 milioane de persoane sunt diagnosticate cu scleroză multiplă și 1 milion dintre indivizi au vârste peste 18 ani. Semnele și simptomele care sugerează prezența acestei afecțiuni diferă de la o persoană la alta, în funcție de cât de afectat este sistemul nervos, informează Mayo Clinic.

Nu există un leac pentru scleroza multiplă, dar tratamentul împotriva acestei boli se concentrează pe recuperarea din urma atacurilor, dar și încetinirea progresiei și ținerea sub control a simptomelor.

Christina Applegate, o viață tumultuoasă

Nu este prima oară când Christina Applegate vorbește deschis despre problemele ei de sănătate. În anul 2008, actrița a fost diagnosticată cu cancer de sân, ceea ce a determinat-o să facă dublă mastectomie. Ani mai târziu, vedeta a dezvăluit în 2017 că a decis și să-și îndepărteze ovarele și trompele uterine.

Într-un interviu pentru TODAY, în acea perioadă, vedeta a menționat că decizia a venit după ce verișoara ei a pierdut lupta cu cancerul ovarian și a ieșit pozitivă de mutație genetică BRCA1.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”