Laptele poate preveni „boala bătrânilor”

V-aţi luat lapte la sală? Păi poate ar trebui, căci laptele consumat zilnic poate preveni artrita. Femeile care beau zi de zi un pahar cu lapte degresat sau cu conţinut redus de grăsimi prezintă un risc mai scăzut de artrită, potrivit unui studiu al cercetătorilor americani.
12.05.2014
Laptele poate preveni

V-aţi luat lapte la sală? Păi poate ar trebui, căci laptele consumat zilnic poate preveni artrita. Femeile care beau zi de zi un pahar cu lapte degresat sau cu conţinut redus de grăsimi prezintă un risc mai scăzut de artrită, potrivit unui studiu al cercetătorilor americani.

Cercetătorii de la Universitatea din Boston au descoperit că laptele, consumat zilnic, reduce gravitatea osteoartritei la nivelul genunchiului, însă acest efect a fost constatat numai în cazul femeilor.

În acelaşi timp, consumul zilnic de brânză poate agrava această problemă, iar iaurtul nu avea niciun efect, atât în cazul femeilor, cât şi al bărbaţilor.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andra Nastase
Andra Nastase

Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa ... citește mai mult

Protejează-ţi vederea! Bea zilnic...
Protejează-ţi vederea! Bea zilnic...
Recomandare video
Acneea juvenilă: cum se îngrijește corect pielea cu acnee