Îți crește tensiunea din cauza stresului? Calmează-te cu nuci!

  • Publicat:
Îți crește tensiunea din cauza stresului? Calmează-te cu nuci!
Foto: Shutterstock

Sănătoase și pline de virtuți – vorbim, desigur, despre nuci! În lumina ultimelor descoperiri științifice, nucile nu doar că reduc nivelul colesterolului rău din sânge, ci sunt capabile chiar să reducă tensiunea arterială și ne ajută să facem mai bine față stresului.

Oamenii de știință de la Penn State University, Statele Unite, au constatat că nucile reprezintă alimentul-minune pentru aceia dintre noi care au probleme cu tensiunea crescută.

În urma experimentelor, ei au observat că persoanele care au un nivel ridicat de colesterol rău în sânge își pot normaliza tensiunea arterială în condiții de stres dacă consumă nuci.

Nucile au un conținut ridicat de minerale – fier, potasiu, fosfor, magneziu și iod, vitamine – A, E, B, P și C, aminoacizi, grăsimi nesaturate și proteine care reduc în mod eficient lipoproteinele, cunoscute drept „colesterolul rău”. Astfel scade și riscul de boli cardiovasculare, adaugă cercetătorii.

Datorită grăsimilor nesaturate, care se găsesc în proporție de 60% în conținutul nucilor, precum și a potasiului și magneziului, aceste fructe oleaginoase sunt recomandate persoanelor care suferă de diverse afecțiuni cardiovasculare, dar și de diabet și obezitate.

O mențiune se impune însă: atenție la calorii! În 30 de grame de nuci se regăsesc 160-170 de calorii – deci nu dați gata o pungă de 200 de grame dintr-un foc.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări: