Fumatul după masă are efecte dezastruoase asupra stomacului tău

  • Publicat:
Fumatul după masă are efecte dezastruoase asupra stomacului tău
Sursa foto: Shutterstock

Fumatul după masă – dar și în general – este un obicei la care neapărat trebuie să renunți! Află mai jos care sunt efectele fumatului imediat după masă.

După o masă copioasă, o țigară… Cred că știi continuarea. Foarte multe persoane au prostul obicei să își aprindă o țigară imediat după terminarea mesei. Sau să mănânce doar pentru „a le rezista mai bine” organismul la țigări. Nimic mai fals!

Fumatul după masă nu numai că afectează semnificativ digestia, dar împiedică și absorbția vitaminelor și mineralelor din alimentație.

Dacă fumezi imediat după masă, fumul pe care îl inhalezi irită mucoasa gastrică și favorizează apariția indigestiei. Astfel, apar simptome precum arsurile la stomac, durerile de stomac, gazele, balonarea, greața sau diareea.

Iar monoxidul de carbon înlesnește pătrunderea nicotinei în organism și distribuirea rapidă a acesteia în sânge. În consecință, organismul nu mai poate absorbi eficient substanțele nutritive din alimentație, în special calciul, magneziul, vitamina C și acidul folic.

În plus, dacă fumatul este asociat și cu o alimentație nu tocmai sănătoasă, bogată în grăsimi, riscul de boli cardiovasculare este major.

Specialiștii spun că fumatul după masă crește de până la 10 ori riscul de a te confrunta cu toate efectele nocive menționate mai sus. Adică, e ca și cum ai fuma 10 țigări în același timp.

Nu uita de plămâni! Fumatul este cauza principală a cancerului pulmonar.

Sursa: healthyfoodkings.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”