Există miracole de Crăciun! Tripleții abandonați la naștere într-un spital din Baia Mare au ajuns în familii: Sunt nişte bebeluşi foarte cuminţi

Tripleții abandonați de mamă la naștere la maternitatea din Baia Mare au fost adoptați.
  • Publicat:
Există miracole de Crăciun! Tripleții abandonați la naștere într-un spital din Baia Mare au ajuns în familii: Sunt nişte bebeluşi foarte cuminţi

Există și minuni de sărbători! Tripleții abandonați la maternitatea din Baia Mare, în luna noiembrie 2023, vor crește în sânul unor familii. Bebelușii, doi băieți și o fetiță, au venit pe lume la data de 1 noiembrie. Micuții s-au născut prematur, la 8 luni de sarcină, prin cezariană. Din păcate, mama lor, o tânără de 25 de ani a decis să-i abandoneze, motivând că nu are posibilități financiare pentru a-i crește.

Tripleții abandonați din Baia-Mare vor trăi în sânul unei familii

Tripleții născuți în urmă cu mai bine de o lună la maternitatea Spitalului din Baia Mare au fost abandonați de mamă, imediat după ce au fost aduși pe lume. Copiii, doi băieți și o fetiță, nu au înduioșat-o pe care i-a născut, așa că femeia a transmis cadrelor medicale că dorește să îi abandoneze. Însă minunea s-a produs înainte de Crăciun. Micuții au fost luați acasă de o femeie și fiica ei, ambele asistente maternale, notează observatornews.ro.

Gabriel, Mihai şi Gabriela au aproape două luni de viață, dar povestea lor abia acum începe. Micuții se pregătesc acum de primul lor Crăciun împreună. Înainte de a fi scoși din spital, aceștia au fost botezați și au primit numele de sfinți. În plus, ei sunt primii tripleţi născuţi din sarcină naturală în ultimii 17 ani la Baia Mare.

Micuții, luați în grijă de o femeie și fiica ei

Cele două asistente maternale care i-au luat în grijă sunt o femeie de 53 de ani și fiica ei de 34 de ani. Bebelușii nu vor fi despărțiți, ci vor crește în aceeași familie și în aceeași curte.

”I-am luat nişte jucării care sună, încă e prea mică, acum începem cu jucăriile. Am făcut şi poze de Crăciun să le face album, tablou. Acum vrem să facem cu toţii copiii lângă brad. E casa plină”, a declarat asistenta maternală a fetiței.

”Am ales copiii pentru că îi iubesc foarte mult și am optat pentru serviciul ăsta să pot ajuta și alți copii. Nu vor fi despărțiți. Am pregătit costumaşe şi biberoane frumoase şi bradul de Crăciun şi nişte căciuliţe Merry Christmas.”, a precizat și asistenta maternală care a luat băieții.

Citește și: Indemnizațiile de creștere a copilului pentru gemeni, tripleți și multipleți se măresc cu 50%

Ce spun reprezentanţii Direcţiei Copilului Maramureș

Cazul tripleților i-a impresionat şi pe reprezentanţii Direcţiei Copilului Maramureș. De sărbători, aceștia au pregătit cadouri pentru micuți.

”A fost ceva nou şi emoţionant în acelaşi timp. Vă daţi seama că tripleţi nu ai parte în fiecare zi de aşa ceva. Chiar îmi aduc aminte că atunci când se întâmplase, şi-au manifestat intenţia de a-i lua cred că vreo 3 sau 4 persoane. Chiar mă bucur că au ajuns în familia de faţă.”, a declarat Silgiu Ungur, DGASPC Maramureş.

Citește și: Tripleți abandonați de mamă în maternitatea Spitalului din Baia Mare, imediat după naștere. Ce se întâmplă cu micuții

Sursa foto: Observator

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Thai Massage, abordarea holistică pentru well-being