Indemnizațiile de creștere a copilului pentru gemeni, tripleți și multipleți se măresc cu 50%

  • Publicat:
Indemnizațiile de creștere a copilului pentru gemeni, tripleți și multipleți se măresc cu 50%
Sursa foto: shutterstock

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat joi, 14 septembrie, faptul că indemnizațiile pentru creșterea copilului pentru părinții de gemeni, tripleți sau multipleți se va mări cu 50%, o veste îmbucurătoare pentru mulți dintre români. 

Părinții de gemeni, tripleți și multipleți vor avea beneficii în plus

”Ministerul Muncii vine astăzi cu un proiect la care ţin mult: majorăm cu 50% indemnizaţia de creştere a copilului pentru părinţii de gemeni, tripleţi şi multipleţi”, a precizat premierul Marcel Ciolacu.

Acesta a mai adăugat și faptul că vor fi acordate, de asemenea, și facilități fiscale pentru părinţi.

”Majorăm nivelul de venituri supuse impozitului în perioada concediului de creştere a copilului. Astfel, plafonul urcă de la 6.500 de lei la 10.500 de lei”, a mai spus premierul.

Potrivit Ministerului Muncii, normele metodologice adoptate clarifică și procedura în cazul cumulului de drepturi între copiii între 0 și 2 ani și copiii de la 3 la 7 ani. Mai exact, majorarea se acordă și în cazul acelor copii născuți în timpul în care părinţii deja primesc indemnizație de creștere pentru un alt copil.

Hotărârea asigură intrarea în vigoare a prevederilor prin care a fost transpusă în legislația națională Directiva UE 2019/1158/19 privind echilbrul dintre viață profesională și privată a părinților.

Citește și: Nașterea la domiciliu naște drame. Avertismentul medicilor privind trendul periculos de a naște acasă, fără asistență medicală

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări: