Tripleți abandonați de mamă în maternitatea Spitalului din Baia Mare, imediat după naștere. Ce se întâmplă cu micuții

Tripleții născuți în urmă cu aproape o lună la maternitatea din Baia Mare au impresionat o țară întreagă. Micuții au fost abandonați la scurt timp după ce au venit pe lume.
  • Publicat:
Tripleți abandonați de mamă în maternitatea Spitalului din Baia Mare, imediat după naștere. Ce se întâmplă cu micuții
sursa foto: captura Antena 3

Tripleții care au venit pe lume la jumătatea lunii octombrie la maternitatea din Baia Mare nu vor crește alături de cea care le-a dat viață. Mama lor a anunțat că îi nu vrea să-i ia acasă, la scurt timp de la naștere. Din păcate, situația materială precară, dar și faptul că mai are un copil, au determinat-o pe aceasta să-i abandoneze. Iată ce se va întâmpla cu micuții! 

Ce se întâmplă cu tripleții abandonați la spitalul din Baia Mare

Tripleții născuți în urmă cu o lună la maternitatea Spitalului din Baia Mare au fost abandonați de mamă, imediat după ce au fost aduși pe lume. Copiii, doi băieți și o fetiță, nu au înduioșat-o pe care i-a născut, așa că femeia a transmis cadrelor medicale că dorește să îi abandoneze.

Conform autorităților, femeia nu avea o situație materială foarte bună, așa că a hotărât să renunțe la cei trei copilași.

”În acest moment în Maternitatea Spitalului Județean de Urgență Baia Mare sunt trei copii, tripleți, proveniți dintr-o naștere recentă. Cei trei copii s-au născut prematur. Este vorba despre doi băieți și o fetiță. Ei au fost abandonați după naștere, motiv pentru care Maternitatea a luat legătura cu DGASPC și au intrat în evidența lor, urmând ca săptămâna viitoare cei doi băieței să fie dați în plasament unui asistent maternal.

Fetița va fi dată aceluiași asistent maternal în momentul în care va ajunge la greutatea optimă pentru a fi externată. Starea lor de sănătate este bună, copiii sunt stabili, cresc. Totul este în regulă cu ei”, a declarat dr. Bogdan Lucian, director medical Spitalul Județean de Urgență Baia Mare.

Copiii, doi băieți și o fată, au fost dați în plasament

Citește și: Gemeni și tripleți: totul despre sarcinile multiple

Bebelușii au venit pe lume prematur prin cezariană, iar procedura a decurs fără probleme! La aflarea veștii, asistenții sociali de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Maramureș au intervenit și le-au găsit deja familii, astfel că micuții vor avea câte o familie în care să crească.

”Pentru doi dintre cei trei nou-născuți va fi instituită în cel mai scurt timp o măsură de protecție specială la un asistent maternal profesionist din județul Maramureș. O măsură identică va fi instituită și celui de-al treilea nou-născut în momentul în care starea de sănătate va permite acest lucru”, a declarat Adrian Mândru, purtător de cuvânt DGASPC Maramureș.

Băieții urmează să fie externați, iar sora lor va mai rămâne câteva zile la spital, urmând să fie dată și ea în plasament, notează redacția.ro.

Citește și: Indemnizațiile de creștere a copilului pentru gemeni, tripleți și multipleți se măresc cu 50%

La spitalul din Baia Mare s-a mai născut o pereche de tripleți

Cazul lor nu este unul singular! În ultimii aproape 17 ani de ani, la Spitalul Județean de Urgență Baia Mare au venit pe lume primii tripleți născuți din sarcină naturală. Atunci, mama lor, o femeie modestă din satul Finteșu Mic (comuna Satulung) i-a abandonat la naștere. Fetele, pe nume Ioana, Gabriela și Florina, au reușit ulterior să-și cunoască mama naturală.
Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân