Drama unui tânăr de 22 de ani: Are „creierul unui bătrân de 70 de ani”! Nu-și amintește cum să facă duș și de ce trebuie să meargă la magazin

Vorbirea lentă și memoria încetinită au fost semne de avertizare pentru demența cu debut precoce.
  • Publicat:
  • Actualizat:

O mamă îndurerată a povestit despre lupta chinuitoare a fiului ei de 22 de ani diagnosticat cu demență. Andre Yarham, din Norwich, a fost diagnosticat cu demență precoce, după ce familia sa a observat că vorbește și se mișcă încet. Iată povestea șocantă a tânărului! 

Drama unui tânăr de 22 de ani diagnosticat cu demență

Sam Fairbairn, în vârstă de 47 de ani, a făcut declarații șocante despre diagnosticul fiului său. Medicii i-au dat o veste dură tânărului. După ample investigații, aceștia  i-au comparat creierul cu cel al unui bătrân de 70 de ani, scrie Daily Mail. 

Citește și: Obiceiul creativ care ar putea ține la distanță simptomele de demență, chiar dacă îl începi mai târziu în viață

Are creierul unui bătrân de 70 de ani

În prezent, Andre are nevoie în permanență de mama lui, pentru a-l ajuta să-și facă baie, mâncare și să-și aleagă chiar și hainele cu care să se îmbrace. Se crede că aproximativ 50.000 de oameni din Anglia au fost diagnosticați cu demență cu debut precoce. De regulă, simptomele revelatoare încep înainte de vârsta de 65 de ani.

Demența este o afecțiune care se manifestă prin incapacitatea de a-și aminti, de a raționa sau de a lua decizii, care pot interfera cu activitățile de zi de zi. Cu toate acestea, studiile arată că zeci de mii nu sunt conștienți că au această boală.

Este ajutat în permanență de mama lui

„Aleg hainele lui Andre, îl ajut să facă baie, deoarece nu își amintește ce să facă la duș și să-și preparare mâncarea.  De obicei mergea la magazin dimineața să-și cumpere alimentele preferate, dar acum, dacă mergea, uita de ce era acolo. Nici nu suntem siguri dacă înțelege ce se întâmplă – este atât de greu de spus cum se simte acum.”, a completat mama lui.

Femeia a trebuit să renunțe la slujba ei de șofer de autocar, pentru a deveni îngrijitorul permanent al fiului său.

„Când oamenii vorbesc despre demența cu debut precoce, oamenii se gândesc automat la cineva de până la 40 de ani, dar poate afecta pe oricine la orice vârstă. Am discutat cu el tot ce se întâmplă. Dacă o poate înțelege și procesa, nu știm cu adevărat. Nu ne dă absolut nimic.Să ți se spună că fiul tău de 22 de ani suferă de demență a fost o lovitură devastatoare”, a mai adăugat aceasta.

Înainte de a fi diagnosticat cu demență, Andre obișnuia să joace rugby și fotbal la școală. Îi plăcea să joace jocuri Xbox precum Fifa și Call of Duty cu colegii săi. De asemenea, el a avut o slujbă la Lotus Cars, un producător de mașini de lux din Norwich.

Era un tânăr normal înainte de a se îmbolnăvi

Din nefericire, a fost nevoit să-și părăsească slujba după doar șase luni, când au debutat primele simptome ale demenței. Mama lui a observat că vorbea tot mai lent și încet, așa că a decis să meargă cu el la un doctor de specialitate. Andra a fost trimis pentru un RMN în octombrie 2023, iar scanările au scos la iveală diagnosticul de demență.

El a fost mereu vorbăreț chiar și când era copil și eu îi spuneam mereu să tacă. Acum cred că probabil ar putea să-și pornească Xbox-ul, dar după aceea pur și simplu nu ar avea nicio idee ce să facă în continuare. A obținut rezultate bune la testul de autism, dar lista de așteptare era de cinci până la șapte ani, așa că un membru al familiei a plătit pentru ca noi să mergem la privat”, a mai susținut femeia.

Sursa foto: gofundme&Facebook Sam Fairbairn

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân