De ce sunt fumătorii mai expuși riscului de infecții. Plămânii lor sunt grav afectați!

14.11.2020
De ce sunt fumătorii mai expuși riscului de infecții. Plămânii lor sunt grav afectați!

Copiii, vârstnicii şi fumătorii sunt cei mai predispuşi răcelilor de sezon, dar ultimii deţin supremaţia, arată un studiu publicat în European Journal of Public Health.

Fumătorii au plămânii deja afectaţi, din cauza lipsei de vitamina C, iar toate acestea îi fac să se întâlnească mult mai repede cu boala.

Potrivit studiului, fumătorii au un risc mult mai mare de a dobândi o răceală decât cei care nu agreează nicotina.

În general, cei care iubesc fumul de ţigară au gâtul uscat şi sinusurile inflamate, iar organismul este slăbit, aşa că bronşita îşi găseşte un mediu propice de manifestare.

În plus, fumătorii au tendința să își aprindă țigara fără să mai țină cont de regulile de igienă. De multe ori se întâmplă să vedem, de exemplu, cum o persoană care iese din supermarket, unde a pus mâinile pe tot felul de produse, să își ducă țigara direct la gură, cu mâinile posibil contaminate. Astfel, riscă să aducă în organism tot felul de agenți patogeni, de la virusul gripal până la noul coronavirus.

În principiu, dacă vor să ţină boala la distanţă, fumătorii ar trebui să reducă numărul ţigărilor, pentru că acestea nu fac decât să le slăbească sistemul imunitar, să se odihnească mai mult şi să îşi hidrateze organismul cu sucuri naturale. Sau, și mai bine, să renunțe DEFINITIV la fumat!

De asemenea, pentru că au un deficit de vitamina C, fumătorii ar trebui să consume frecvent pătrunjel, legume, kiwi, merişoare, să bea ceai verde şi de ghimbir sau să opteze pentru câteva antibiotice naturale, cum ar fi propolisul (pentru că poate învinge peste 30 de virusuri), ceapa (are rol antibacterian), mierea şi usturoiul, un ingredient indicat şi în cazul bolnavilor de plămâni.

Paula Rotaru
Paula Rotaru
A debutat în presa de sănătate în anul 2011, în redacția Farmacia Ta. Doi ani mai târziu intră în echipa Ce se întâmplă, Doctore?, alături de care este și astăzi. A scris peste 5.000 de articole în acest timp. Ține legătura cu medici din toate specialitățile și vă aduce zilnic ... citește mai mult
Cel mai nou articol Video:
Platou de post rapid de făcut și foarte sănătos