De ce nu e bine să bei cafea pe stomacul gol

Se pare că există persoane care au raportat probleme la nivel gastrointestinal atunci când au ales să bea cafea pe stomacul gol.
  • Publicat:
De ce nu e bine să bei cafea pe stomacul gol
Sursa foto: Shutterstock

Multe persoane au obiceiul ca primul lucru pe care-l fac de dimineață este să bea cafea pe stomacul gol. Dar cât este de sănătos? Se pare că există persoane care au raportat probleme la nivel gastrointestinal atunci când au ales să bea cafeaua fără să mănânce nimic înainte.

În timp ce cafeaua acționează diferit în organism de la o persoană la alta, mulți sunt mai sensibili la cofeină, mai ales când este consumată pe stomacul gol, spune Alissa Rumsey pentru HuffPost, autoarea cărții Unapologetic Eating.

Cercetările arată că efectele cafelei pe stomacul gol sunt încă limitate, nefiind stabilită o legătură puternică între consumul de cafea și problemele digestive.

Persoanele sensibile la cofeină pot observa că dacă nu mănâncă nimic înainte au probleme cu stomacul. Este foarte important să ne ascultăm organismul, mai ales că tolerăm, mâncăm și bem diferit.

Dacă după ce ai băut cafea pe stomacul gol te simți bine, atunci nu ai de ce să renunți la acest obicei. Dar dacă te confrunți cu disconfort, poate că ar trebui să-ți ajustezi obiceiurile.

Consumul de cafea pe stomacul gol: efecte adverse

Probleme digestive. Cafeaua stimulează producția de acid în stomac, mai ales în cazul celor care se confruntă cu reflux sau arsuri. Pentru anumite persoane, disconfortul poate fi evident pe stomacul gol.

Poți consuma înainte alimente care să-ți calmeze aciditatea stomacului. Printre acestea se numără bananele, ovăzul, ouăle, fructele (cu excepția citricelor) și toastul din cereale integrale.

Persoanele cu anxietate sunt mai sensibile la efectele cafelei. Înainte de a bea cafea mănâncă ceva, deoarece cofeina contribuie la senzațiile de anxietate. Sau, de ce nu, poți opta pentru cafea fără cofeină sau cel puțin să reduci cantitatea de cafea pe care o consumi.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări:
Substanţele care pot creşte cu 80% riscul de avort
Substanţele care pot creşte cu 80% riscul de avort
Primul vaccin împotriva cancerului pulmonar ar putea fi gata până în anul 2030
Primul vaccin împotriva cancerului pulmonar ar putea fi gata până în anul 2030