Criza economică ne face mai graşi?

Fenomenul de criză financiară prin care trece întreaga omenire a determinat amploarea cazurilor de obezitate, sugerează un studiu al Organzaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE).
  • Publicat:
  • Actualizat:
Criza economică ne face mai graşi?

Fenomenul de criză financiară prin care trece întreaga omenire a determinat amploarea cazurilor de obezitate, sugerează un studiu al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE). Autorul acestui studiu, Michele Ceccini, afirmă că greutatea peste medie este cauzată de lipsa banilor pentru cumpărarea de fructe şi legume şi înlocuirea acestora cu alimente mai ieftine, cu un conţinut ridicat de calorii dar fără valoare nutriţională semnificativă.

Acest fenomen a fost observat în special în ţări precum Spania, Grecia, Italia, Portugalia, Irlanda şi Slovenia.

Epidemia de obezitate prezintă consecinţe atât pe plan social cât şi economic, întrucât persoanele supraponderale sunt expuse unui risc major de boli cronice, precum diabetul, bolile cardiovasculare, cele de inimă sau chiar cancerul, afecţiuni care cu greu pot fi tratate şi pentru care susţinerea financiară a statului este de multe ori insuficientă.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”
Recomandări: