Criza economică ne face mai graşi?

Fenomenul de criză financiară prin care trece întreaga omenire a determinat amploarea cazurilor de obezitate, sugerează un studiu al Organzaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE).
19.06.2014
Criza economică ne face mai graşi?

Fenomenul de criză financiară prin care trece întreaga omenire a determinat amploarea cazurilor de obezitate, sugerează un studiu al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE). Autorul acestui studiu, Michele Ceccini, afirmă că greutatea peste medie este cauzată de lipsa banilor pentru cumpărarea de fructe şi legume şi înlocuirea acestora cu alimente mai ieftine, cu un conţinut ridicat de calorii dar fără valoare nutriţională semnificativă.

Acest fenomen a fost observat în special în ţări precum Spania, Grecia, Italia, Portugalia, Irlanda şi Slovenia.

Epidemia de obezitate prezintă consecinţe atât pe plan social cât şi economic, întrucât persoanele supraponderale sunt expuse unui risc major de boli cronice, precum diabetul, bolile cardiovasculare, cele de inimă sau chiar cancerul, afecţiuni care cu greu pot fi tratate şi pentru care susţinerea financiară a statului este de multe ori insuficientă.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru
Paula Rotaru
Senior Editor, [email protected] S-a alăturat echipei Ce se întâmplă, Doctore? în anul 2013. În timp, CSID a devenit a doua sa familie, care cuprinde o mână de oameni pasionați de scris și preocupați ... citește mai mult
Recomandare video
Raed Arafat, despre moarte: „Sper să vină cât mai târziu”