Criza economică ne face mai graşi?

Fenomenul de criză financiară prin care trece întreaga omenire a determinat amploarea cazurilor de obezitate, sugerează un studiu al Organzaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE).
Criza economică ne face mai graşi?

Fenomenul de criză financiară prin care trece întreaga omenire a determinat amploarea cazurilor de obezitate, sugerează un studiu al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE). Autorul acestui studiu, Michele Ceccini, afirmă că greutatea peste medie este cauzată de lipsa banilor pentru cumpărarea de fructe şi legume şi înlocuirea acestora cu alimente mai ieftine, cu un conţinut ridicat de calorii dar fără valoare nutriţională semnificativă.

Acest fenomen a fost observat în special în ţări precum Spania, Grecia, Italia, Portugalia, Irlanda şi Slovenia.

Epidemia de obezitate prezintă consecinţe atât pe plan social cât şi economic, întrucât persoanele supraponderale sunt expuse unui risc major de boli cronice, precum diabetul, bolile cardiovasculare, cele de inimă sau chiar cancerul, afecţiuni care cu greu pot fi tratate şi pentru care susţinerea financiară a statului este de multe ori insuficientă.

Paula Rotaru
Paula Rotaru
A debutat în presa de sănătate în anul 2011, în redacția Farmacia Ta. Doi ani mai târziu intră în echipa Ce se întâmplă, Doctore?, alături de care este și astăzi. A scris peste 5.000 de articole în acest timp. Ține legătura cu medici din toate specialitățile și vă aduce zilnic ... citește mai mult
Cel mai nou articol Video:
Ce este atașamentul și cum îți influențează viața
Recomandări:
Depresia, detectată direct de pe telefon
Depresia, detectată direct de pe telefon
Activitatea fizică arde mai puține calorii decât te-ai fi așteptat STUDIU
Activitatea fizică arde mai puține calorii decât te-ai fi așteptat STUDIU