Combate foamea…sărind coarda!

Potrivit specialiştilor japonezi, senzaţia de foame şi pofta exagerată de alimente bogate caloric poate fi eliminată prin exerciţii fizice executate pe verticală, iar cel mai elocvent exemplu îl constituie săritul coardei.
17.04.2013
Combate foamea...sărind coarda!

Potrivit specialiştilor japonezi, senzaţia de foame şi pofta exagerată de alimente bogate caloric pot fi eliminate prin exerciţii fizice executate pe verticală, iar cel mai elocvent exemplu îl constituie săritul coardei.

Se pare că aceste mişcări în sus şi în jos inhibă eliberarea unui hormon numit grelină, care este responsabil de apariţia senzaţiei de foame.

Studiul a fost realizat pe un eşantion de 15 persoane cu vârsta medie de 24 de ani, perfect sănătoase. Testele au constat în sărituri pe verticală sau mers pe bicicletă, iar după fiecare test subiecţilor le-a fost măsurat nivelul de grelină şi s-a constatat o diminuare a senzaţiei de foame în cazul celor care săriseră coarda.


Sursa: My Health News Daily

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru
Paula Rotaru
Senior Editor, [email protected] S-a alăturat echipei Ce se întâmplă, Doctore? în anul 2013. În timp, CSID a devenit a doua sa familie, care cuprinde o mână de oameni pasionați de scris și preocupați ... citește mai mult
Recomandare video
Salată cu paste și jambon de curcan