Câți pași trebuie să faci zilnic pentru a nu te îngrășa, potrivit unui studiu: reduci riscul de diabet, hipertensiune și depresie

  • Publicat:
  • Actualizat:
Câți pași trebuie să faci zilnic pentru a nu te îngrășa, potrivit unui studiu: reduci riscul de diabet, hipertensiune și depresie
Câți pași să faci zilnic pentru a nu te îngrășa/ Foto: Shutterstock

Fiecare pas contează. Mersul pe jos are multe efecte benefice, inclusiv pentru a preveni îngrășarea, obezitatea sau bolile cronice, potrivit unui nou studiu. Cercetătorii au descoperit că cel puțin 8.200 de pași zilnic pot reduce riscul de diabet, hipertensiune și depresie.

Dacă faci și mai mulți pași – mai exact, peste 11.000 de pași – poți preveni să acumulezi kilograme și să dezvolți obezitate, potrivit studiului. Plimbarea zilnică are astfel mai multe beneficii decât credeai.

Cercetătorii de la Universitatea Vanderbilt au verificat datele a peste 6.000 de americani din ultimii patru ani. Ei au comparat obiceiurile zilnice cu starea sănătății, potrivit Insider.

Cum să reduci riscul de obezitate și îngrășare cu pași zilnic

Oamenii de știință au descoperit că cel puțin 8.200 de pași pe zi au fost asociați cu un risc mai mic de obezitate, depresie, apnee, reflux gastro-esofagian, iar beneficiile au crescut în cazul celor care au făcut cu 1.000 de pași mai mult. Plimbările lungi au fost, de asemenea, legate de reducerea riscului de diabet tip 2 și hipertensiune.

În cazul celor care erau deja supraponderali, 11.000 de pași pe zi au redus riscul de obezitate cu 64%, potrivit datelor.

Participanții la studiu au fost persoane care utilizează ceasuri smart sau brățări de fitness, care monitorizează pașii. Cercetătorii spun că cei care îți achiziționează astfel de obiecte sunt, de asemenea, mai motivați să facă mai multă mișcare. Cu toate acestea, de beneficiile mișcării moderate poate beneficia oricine.

Mersul de jos scade riscul de moarte prematură

Acesta nu este singurul studiu în ceea ce privește impactul mersului pe jos asupra sănătății. Studii mai vechi ai dezvăluit că acesta poate reduce riscul de moarte prematură din cauza cancerului sau bolilor de inimă și ar putea preveni demența și alte declinuri cognitive care apar odată cu înaintea în vârstă.

Oamenii de știință spun, de asemenea, că mersul mai rapid este și mai benefic pentru sănătate

Urmărește CSID.ro pe Google News
Cristina Tudor - Redactor
Și-a început activitatea în jurnalismul online în redacția Digi24, în 2014, unde a petrecut câțiva ani buni. Acolo a redactat articole în toate domeniile, însă cu timpul a început să se contureze o predilecție către subiectele legate de sănătate, realizând inclusiv o campanie ce ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân