Boala MORTALĂ care apare dacă nu te speli pe dinți seara

Află cu ce boală te poți confrunta dacă nu te speli pe dinți seara. Cercetătorii au fost șocați de descoperirile făcute!
  • Publicat:
Boala MORTALĂ care apare dacă nu te speli pe dinți seara
Foto: envato

Dacă nu te speli pe dinți seara crește riscul de boli cardiovasculare, sugerează un nou studiu. Cercetătorii au descoperit că dacă sari peste acest obicei sănătos, crește riscul de a dezvolta complicații precum angină, insuficiență cardiacă sau infarct.

Oamenii de știință au studiat 1.675 de pacienți cu vârste de 20 de ani și peste 20 de ani, care au vizitat Spitalul Universitar din Osaka, Japonia, în perioada aprilie 2013- martie 2016, pentru examinări, intervenții și tratament.

Pacienții au fost împărțiți în patru grupuri, în funcție de obiceiurile de igienă orală. Astfel: persoane care se spălau pe dinți de două ori pe zi (dimineața și seara, înainte de culcare), persoane care se spălau pe dinți doar dimineața, persoane care se spălau pe dinți doar seara, persoane care nu se spălau deloc pe dinți.

Vârsta, sexul, istoricul de fumător și analizele medicale și ale danturii au fost și ele evaluate.

Ce se întâmplă dacă nu te speli pe dinți seara?

Echipa de cercetători a descoperit că persoanele nefumătoare care se spălau pe dinți doar dimineața și cele care nu se spălau deloc aveau cea mai rea prognoză privind spitalizarea din cauza bolilor cardiovasculare. Pe de altă parte, persoanele care se spălau pe dinți de două ori pe zi și cei care se spălau doar seara, aveau riscuri mult mai mici.

Autorii studiului publicat în Nature’s journal Scientific Reports au spus: „Descoperirile indică foarte clar că nu este suficient să se speli pe dințin doar dimineața, ci și seara pentru a menține o stare bună de sănătate. Deși descoperirile noastre sunt limitate bolilor cardiovasculare și nu pot fi aplicate indivizilor sănătoși, acestea indică faptul că periajul dentar seara este extrem de important. Pentru a preveni bolile cardiovasculare este necesar să te speli pe dinți înainte de micul dejun, dar și seara înainte de culcare”.

Există patru tipuri mari de boli cardiovasculare:

  • boala coronariană (angina, infarctul și insuficiența cardiacă)
  • accidentul vascular cerebral și accidentul vascular ischemic
  • boala arterială periferică
  • stenoza aortică
Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân