Bere VS Vin, care băutură este mai sănătoasă?

Cu siguranţă ai auzit până acum că un pahar cu vin roşu pe zi ţine doctorul la distanţă. Însă, cum la fel de bine ştii, vinul roşu nu face tocmai bine danturii, favorizând apariţia petelor dentare, de aceea ar fi mai indicat să dai vinul pe bere.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Bere VS Vin, care băutură este mai sănătoasă?

Cu siguranţă ai auzit până acum că un pahar cu vin roşu pe zi ţine doctorul la distanţă.

Însă, cum la fel de bine ştii, vinul roşu nu face tocmai bine danturii, favorizând apariţia petelor dentare, de aceea ar fi mai indicat să dai vinul pe bere.

Berea este, potrivit studiilor, mult mai mai bogată în vitamine şi minerale decât vinul. Iată şi dovada!

Potrivit specialiştilor de la Universitatea Davis, California, berea conţine seleniu, vitamine din complexul B, fosfor, folaţi şi niacină, precum şi proteine, fibre şi carbohidraţi, spre deosebire de vin.

De asemenea, berea conţine probiotice, substanţe care ajută la dezvoltarea bacteriilor bune din sistemul digestiv, având rol esenţial în procesul de digestie.

Nu este de ignorat nici siliconul organic din bere, compus care ajută la protejarea oaselor şi prevenirea osteoporozei.

Sursa: npr.org

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Simptome care pot trăda cancerul
Simptome care pot trăda cancerul
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”