Alimentele pe care să nu le mai consumi după vârsta de 44 de ani | Dr. Vlad Ciurea: Nu ne rămâne decât un singur lucru…

  • Publicat:
Alimentele pe care să nu le mai consumi după vârsta de 44 de ani | Dr. Vlad Ciurea: Nu ne rămâne decât un singur lucru...

Medicul Vlad Ciurea a vorbit despre alimentele pe care să nu le mai consumi după vârsta de 44 de ani, dacă vrei un organism sănătos.

Alimentele la care ai interzis după vârsta de 44 de ani

Odată cu înaintarea în vârstă, organismul uman este supus schimbărilor în ceea ce privește metabolismul, masa musculară, oasele și nu numai. Așadar, este nevoie de o atenție sporită asupra programului alimentar, doar astfel te poți bucura de un corp sănătos.

Medicul Vlad Ciurea, profesor de neurochirurgie la UMF Carol Davila din București, a explicat care sunt alimentele ce ar trebui eliminate din alimentație, după vârsta de 44 de ani. Este vorba de produsele mult îndrăgite de românii de pretitutindeni: de mici și de cârnați.

„Cârnatul trebuie scos. Cârnatul gras. Și mititeii. Îmi pare rău, eu sunt foarte mare amator de mititei, dar până la vârsta de 44 de ani. Apoi, doar cu măsură, de poftă. Nimeni nu spune că de poftă nu avem voie. (…)

Unde se duce toată cărnăria aia? Vă dați seama? În burtă! Și din burtă unde se duce? Este îngrozitor! Carnea roșie, tare, este toxică și pentru creier, și pentru ficat, pentru tot organismul. Nu poți să digeri totul”, a explicat medicul Vlad Ciurea, în podcastul lui Cătălin Măruță.

Citește și: Adevărul despre mâncarea preferată a românilor: slănina cu ceapă. Dr. Vladimir Ciurea: Secretul este…

Grăsimile afectează creierul, spune medicul

Experții în sănătate sunt de părere că românii consumă, în general, mult prea multe grăsimi. Bogate excesiv în calorii, acestea duc la creșterea în greutate și, implicit, la boli conexe (diabet de tip 2, boli de inimă, cancer). 

Grăsimile consumate excesiv afectează inclusiv creierul, atrage atenția neurochirurgul Vlad Ciurea. Astfel, pentru a te bucura de un creier sănătos, acesta recomandă eliminarea tuturor grăsimilor nesănătoase din alimentație.

Creierul se bucură când îi oferi oxigen, multă apă și glucoză (dar, atenție! NU din zahăr, ci din ciocolată neagră).

De asemenea, trebuie menționat și faptul că, odată cu înaintarea în vârstă, organismul uman are nevoie de mai mulți nutrienți pentru buna funcționare. Riscul cu boli de inimă sau de osteoporoză poate fi redus simțitor printr-o dietă echilibrată, mai avertizează neurochirurgul.

Citește și: Profesorul Vlad Ciurea dezvăluie care sunt cei 5 dușmani ai creierului

sursa foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân