Profesorul Vlad Ciurea dezvăluie care sunt cei 5 dușmani ai creierului

Zahărul în cantitate mare, stresul, alcoolul, fumatul și drogurile sunt principalii dușmani ai creierului, a declarat profesorul Vlad Ciurea în cadrul emisiunii Marius Tucă Show transmisă pe gandul.ro.

„Stresul, starea permanentă de tensiune este un factor major implicat în problemele creierului. Zahărul și alcoolul în exces sunt, de asemenea, mari dușmani pentru creier. Apoi este tutunul, care strânge vasele de sânge, produce ischemia vaselor cerebrale. Mai există un factor care mă îngrozește în zilele noastre, mai ales la tineri, respectiv drogurile, care dau dependență”, a detaliat dr. Ciurea.

Astfel, pentru a avea o minte clară, trebuie să evităm acești 5 mari dușmani ai creierului. Însă putem contribui la menținerea sănătății creierului și prin practicarea scrisului de mână, o activitate care este din ce în ce mai ignorată.

Scrisul de mână pune în funcțiune gândirea, auzul, văzul. Când vezi scrisul de mână al cuiva, poți să ghicești cam ce fel de om este. Apropo, mai scrie cineva scrisori de dragoste astăzi?”, se întreabă, retoric, profesorul Ciurea.

Alte lucruri pe care medicul le recomandă pentru sănătatea creierului sunt gândurile bune, optimismul, zâmbetul și cititul.

Emisiunea integrală cu profesorul Vlad Ciurea poate fi urmărită mai jos.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Prof. Dr. Alexandru-Vladimir Ciurea - Medic primar neurochirurgie
Dl Dr. Alexandru-Vladimir Ciurea este medic neurochirurg român. A înființat Departamentul de Cercetare în Neuroștiințe al Spitalului Clinic „Bagdasar-Arseni”, a condus și a fost implicat în aproape 20 proiecte de cercetare naționale și internaționale. Este coordonator al departamentului ...
citește mai mult
Horoscop dragoste 10-16 octombrie 2022
Horoscop dragoste 10-16 octombrie 2022