Adevărul despre mâncarea preferată a românilor: slănina cu ceapă. Dr. Vladimir Ciurea: Secretul este…

Slănina cu ceapă este preferata multor români, mai ales în preajma sărbătorilor de iarnă.
  • Publicat:
Adevărul despre mâncarea preferată a românilor: slănina cu ceapă. Dr. Vladimir Ciurea: Secretul este...
sursa foto: CSID& Shutterstock

Slănina cu ceapă, una dintre mâncărurile preferate de mulţi români, ajunge să fie evitată de unii oameni de teama de a nu le face rău. Medicii ne spun, însă, dacă este sănătos sau nu consumul de slănina cu ceapă.

Consumăm sau nu slănină cu ceapă?

Începe sezonul acestui fel de mâncare, iar slănina cu ceapă este preferată de mulţi români. Unii dintre ei au început să se teamă de acest fel de mâncare, gândindu-se ca grăsimile să nu le facă rău.

Dacă este aşa sau nu, aflăm de la reputatul medic Vlad Ciurea, care vorbeşte de o măsură în toate.

„Noi trebuie să mâncăm, în special, ce am învățat să mâncăm în copilărie. Acele prime elemente se implementează în celule noastre. Nu reținerea sau eliminarea din alimentație este răspunsul, secretul este echilibrul”, a explicat neurochirurgul Vlad Ciurea.

Citește și: Câtă apă trebuie să bem, de fapt, într-o zi | Prof. dr Vlad Ciurea: ”În aciditate se dezvoltă acele boli groaznice”

Ce spune neurochirurgul Vladimir Ciurea

„Degeaba ardeleanului eu îi duc pe masă cele mai formidabile feluri de pește, de fructe de mare, că ardeleanul zice: No, apoi pentru mine cel mai bun pește e porcul! Nu poți, pentru că schimbi structura. Este foarte greu, mai trebuie o generație ca să ne educăm, iar noi de aici mâncăm într-un anumit fel. E foarte greu să schimbi alimentația.

În primul rând, alimentația sănătoasă pe care o știm și o credem este alimentația pe care o cere organismul și suntem, mai mult sau mai puțin, sclavii acestei alimentații. Răspunsul este: un echilibru. Să știm ce ne face rău! Tuturor ne place slana cu ceapă. Tuturor! Dar totul cu măsură! Acesta este răspunsul, să ții lucrurile în echilibru! Și să știi clar, că și vârsta contează, că la o anumită vârstă arzi mai mult, la alta mai puțin”, a mai completat neurochirurgul.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Thai Massage, abordarea holistică pentru well-being