Ce nutrienți se regăsesc în extractul de ginkgo biloba și cum te ajută să îți menții sănătatea

  • Publicat:
Ce nutrienți se regăsesc în extractul de ginkgo biloba și cum te ajută să îți menții sănătatea
Ginkgo biloba conține o varietate de nutrienți esențiali pentru sănătate

Ginkgo biloba este o plantă medicinală originară din China și aparține familiei Ginkgoaceae. Acest arbore este cunoscut pentru frunzele sale în formă de evantai pe care le pierde sezonier. Atunci când acestea își schimbă culoarea, creează un adevărat spectacol vizual și de aceea este folosit și cu rol decorativ. Cu toate acestea, de-a lungul milioanelor de ani, s-a remarcat mai ales pentru proprietățile sale benefice pentru sănătate. În acest articol îți vom prezenta care sunt nutrienții din compoziția acestui extract, însă pentru a beneficia de aceștia este necesar să alegi cele mai bune surse de ginkgo biloba.

Iată care sunt cei mai importanți nutrienți care se găsesc în extractul de ginkgo biloba și rolul fiecăruia în menținerea sănătății tale:

 

Flavonoide

 Flavonoidele sunt substanțe naturale ce au un rol antioxidant foarte puternic și protejează organismul împotriva stresului oxidativ. Aceștia sunt compuși activi care se găsesc în extractul de ginkgo biloba și care pot contribui la neutralizarea radicalilor liberi, protejând astfel celulele împotriva deteriorării.

De asemenea, ginkgoflavonele susțin și activitatea cerebrală datorită faptului că ajută la relaxarea vaselor de sânge și îmbunătățesc fluxul sangvin către creier. Cu toate acestea, pentru a te bucura de toate beneficiile pe care le oferă pentru sănătate, este necesar să alegi suplimente din extracte standardizate și cu biodisponibilitate crescută.

 

Terpenoide

Lactonele terpenice sunt printre cele mai importante substanțe active din Ginkgo Biloba și, asemenea flavonoidelor, îmbunătățesc circulația sangvină, au proprietăți antiinflamatorii și sprijină sănătatea vaselor de sânge. Datorită acestor efecte, contribuie la menținerea sănătății cardiovasculare și nu numai. Odată formate, cheagurile de sânge pot ajunge atât la inima, cât și la creier, însă lactonele terpenice au și rol vasodilatator, ceea ce reduce riscul de evenimente trombotice.

Mai mult, prin conținutul de flavone și lactone terpenice, extractul standardizat din frunzele de Ginkgo Biloba ajută și la sporirea funcțiilor cognitive precum memoria și capacitatea de concentrare.

 

Magneziu și potasiu

Ginkgo biloba mai conține două elemente esențiale pentru buna funcționare a organismului, și anume magneziu și potasiu. Pentru fiecare 100 g sunt disponibile 27.00 mg de magneziu și 510.00 mg de potasiu, care au rolul de a proteja sănătatea inimii și a creierului. Ginkgo biloba ajută la menținerea tensiunii arteriale în limite normale și la funcționarea normală a sistemului nervos.

 

Calciu

 Calciul este cunoscut pentru rolul său în menținerea sănătății oaselor și a dinților, dar contribuie și la funcționarea corectă a sistemului muscular și a celui nervos. Aportul adecvat de calciu este crucial pentru prevenirea osteoporozei și menținerea densității osoase. În 100 g de ginkgo biloba se găsesc 2000 mg de calciu, pe lângă alți compuși esențiali pentru buna funcționare a sistemului osos. Mai mult,  potrivit Researchgate, se pare că acest extract este util și în cazul fracturilor osoase, întrucât promovează refacerea mai rapidă.

 

Vitamina C

 Ginkgo biloba se evidențiază și prin conținutul său semnificativ de vitamina C, cu o concentrație de 15.00 mg la fiecare 100 de grame. Vitamina C, cunoscută și sub numele de acid ascorbic, este un antioxidant puternic ce joacă un rol esențial în protejarea celulelor împotriva deteriorării oxidative. Mai mult, este bine-cunoscut faptul că această vitamină este foarte importantă pentru sistemul imunitar, dar și pentru alte procese din organism (precum sinteza colagenului).

În concluzie, această plantă medicinală se distinge prin bogăția sa de nutrienți esențiali care contribuie la menținerea sănătății. Pe lângă compușii menționați anterior, în extractul standardizat de ginkgo biloba se mai găsesc și zincul, sodiul, fierul, cuprul, vitamina A, precum și un complex de vitamina B. Prin urmare, includerea suplimentelor de acest gen în dieta ta îți va aduce o mulțime de beneficii.

Sursa foto: pexels

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Thai Massage, abordarea holistică pentru well-being