Ți se inflamează gingiile? Un ingredient ieftin pe care îl ai în casă te poate ajuta!

Dacă gingiile sunt inflamate și nu se calmează prin îngrijire și remedii naturale, este cazul să consultați de urgență medicul stomatolog.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Ți se inflamează gingiile? Un ingredient ieftin pe care îl ai în casă te poate ajuta!
Ți se inflamează des gingiile? Fă asta! Foto: Shutterstock

Una dintre regulile de aur pentru a avea dinți sănătoși este să ai grijă de gingii. Atunci când gingiile se inflamează, se infectează sau chiar se retrag dinții, oricât de sănătoși ar fi ei au de suferit. Iar în cazul lucrărilor dentare, gingiile inflamate pot apărea mai des. Dar vestea bună este că prin metode de autoîngrijire gingivita poate fi tratată și prevenită. Iar preventiv sau chiar la primele semne puteți conta și pe remedii naturale.

Iar pentru unele dintre remediile naturale, cel mai probabil nici nu trebuie să părăsiți locuința. Și deci nu trebuie să investiți bani. ”Sarea – da, apa cu sare, folosită ca și soluție pentru clătit gura are efecte benefice asupra gingiei dar și în cazul gingiilor inflamate de gingivită. Sarea este un dezinfectant natural care ajută organismul să se vindece singur” este concluzia unui studiu publicat în 2016 de jurnalul științific Plos One.

Ce rol are apa cu sare în îngrijirea cavității bucale?

Facând o soluție din sare cu apă și folosind-o după ce ați spălat dinții, aceasta

  • ajută la calmarea gingiilor inflamate
  • reduce bacteriile din cavitatea bucală
  • reducerea senzației de durere
  • ajută să îndepărte placa bacteriană
  •  favorizează reducerea particulelor de alimente
  • ameliorează respirația urât mirositoare

Cum se pregătește o soluție din apă cu sare

Pentru a vă clăti gura cu apă sărată, iată cât de simplu puteți prepara soluția. Aveți nevoie de apă călduță. Se pune într-un pahar și se adaugă circa o jumătate de linguriță de sare. Se amestecă cu ajutorul unei lingurițe cu coada lungă până când sarea se dizolvă complet. După ce s-au efectuat spălarea dinților, s-a folosit ața dentară sau periuța intradentară se clătește energic gura cu apa cu sare. Clătirea durează circa 30 de secunde. Apa nu se înghite, atenție. Se repetă după fiecare masă. Dacă nu apar îmbunătățiri după clătirea cu apă sărată este timpul să încercați tratatement recomandate de medicul stomatolog.

Surse: Jurnalul științific Plos One.

Health Line

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân