Pântecul femeii – câte terminații nervoase are și de ce este centrul bunăstării, echilibrului și vieții

Burtica, abdomenul nu au doar funcțiile la care ne gândim la prima vedere. Ci în interiorul pântecului sunt mai multe terminații nervoase decât în creier. Valeria Vîrlan povestește despre activarea energiilor de la acest nivel.
  • Publicat:
Pântecul femeii – câte terminații nervoase are și de ce este centrul bunăstării, echilibrului și vieții
Pântecul femei un univers, foto: Shutterstock

În lumea modernă, femeile sunt judecate după modul cum arată și aspru criticate atunci când se îngrașă sau nu își mai revin la formele inițiale după ce au născut. Mai ales zona abdomenului, pântecul este supus schimbărilor, de-a lungul și de-a latul vieții unei femei. Însă acest loc este o sursă inepuizabilă de energie și locul creației vieții. Despre terminațiile nervoase din pântec, rolul activării acestora, respirația conștietă, vorbește deschis psihologul și psihoterapeutul integrative acreditat european Valeria Vîrlan

 

”Pântecul feminin este vasul sacru în care colectăm, amplificăm și alchimizam energia feminină sacră. Prin pântec (pro)creăm, din pântec izvorăște strălucirea noastră și prin pântec manifestăm cele mai puternice dorințe și pasiuni” explică psihologul Valeria Vîrlan. Comunitatea științifică a ajuns chiar la un conses interesant privind “supremația” pântecului; se spune că peste 70.000 de terminații nervoase se ascund în pântecul nostru, comparativ cu cele 50.000, cât ar exista la nivel cerebral. ” În tradiția Tao, pântecul este locul în care sunt stocate emoțiile noastre, iar în filosofia Tibetană aici este centrul afecțiunii, al conexiunii emoționale și creativității” a continuat psihoterapeutul.

Respirația conștientă profundă până în abdomen dă energie

”Atunci când respirăm cu pântecul, activăm energia creației.  Iar această activare ne oferă vitalitatea de care avem nevoie pentru a ne simți magnetice, încrezătoare, vibrante, pline de viață și de senzualitate.

Îmi place enorm sa lucrez cu astfel de practici în cercurile de femei, dar și în cadrul practicilor mele zilnice. Dincolo de disciplina practicii ca reper în sine, fiecare zi devine, astfel, o călătorie interesantă și savuroasă în universul propriu feminin” a mai spus Valeria Vîrlan.

Coerența între inimă și pântec – ce beneficii aduce în viața noastră?

De asemenea, atunci când respirăm cu inima și cu pântecul nostru și ne mișcăm corpul – fluid, natural, neghidat în vreun fel de mintea conștientă – se produce o integrare extrem de feminina a emoțiilor, iar asta poate conduce în sine către vindecare.

Când inima și pântecul lucrează împreună, magia se produce și își revarsă frumusețea și abundența în viața noastră și a celor din jur.

Astfel, o femeie devine canal de Viață, de Armonie și Abundență, conectându-se atât pe sine cu Iubirea, cu Sursa Vieții, a plăcerii, a extazului și a vitalității, cât și pe cei dragi. Iar apoi, când inima și pântecul feminin sunt trezite și activate, ele împreună hrănesc „Coroana” și o înalță pe femeie către o conștiință elevată, o înțelepciune aparte și o capacitate de intuiție și vizionarism de-a dreptul profetice uneori.

Valeria Vîrlan, foto Ioanid Apostol
Valeria Vîrlan, psiholog și psihoterapeut, foto Ioanid Apostol
Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân