Cum să scapi de tentația de a mânca nesănătos. 5 strategii

  • Publicat:
Cum să scapi de tentația de a mânca nesănătos. 5 strategii
Sursa foto: pexels

Felurile de alimente la care oamenii tânjesc sunt numeroase, dar cel mai adesea întâlnim alimentele nesănătoase, cele procesate, cele cu conținut ridicat de zahăr. Pofta este poate cea mai grea de gestionat atunci când vine vorba de tentații culinare. Iată cum poți scăpa de această corvoadă!

Cum poți scăpa de tentația de a mânca nesănătos: 5 trucuri

Bea cât mai mult apă

Setea este adesea confundată cu foamea sau pofta de mâncare. Dacă simți din senin că ți-e poftă de ceva anume, bea un pahar mare cu apă și așteaptă câteva minute. S-ar putea să constați că pofta ta se estompează căci corpul tău era, de fapt, însetat.

Consumă mai multe proteine

Consumul unor cantități mai mari de proteine poate reduce pofta de mâncare și te poate împiedica să mănânci în exces. În egală măsură, proteina sporește sațietatea și senzația de plenitudine.

Organizează-ți mesele zilnice

Dacă este posibil, încearcă să îți planifici mesele pentru ziua sau săptămâna următoare. Știind deja ce meniu vei avea, elimini din start factorul de spontaneitate și de incertitudine. Dacă nu trebuie să te gândești la ce mănânci la următoarea masă, vei fi mai puțin tentată să ai pofte.

Citește și: Cum ar trebui să arate farfuria ideală. Medic nutriționist: Proteinele nu trebuie să depășească 25%

Evită să te înfometezi

Foamea este unul dintre cele mai mari motive pentru care avem pofte și ajungem să mâncăm în exces. Și să alegem cele mai nesănătoase alimente. Pentru a evita însă foamea, indicat ar fi să ai mese regulate și gustări sănătoase. Înfometându-te, nu vei face decât să „scapi” în mâncărurile grele și să aduni kilograme văzând cu ochii.

Alege alimente corecte pentru consum

Foamea precum și lipsa nutrienților necesari unei bune funcționari pot provoca anumite pofte. Prin urmare, e important să consumi alimente sănătoase în timpul meselor tale. În acest mod, corpul tău primește nutrienții de care are nevoie și nu îți va mai fi nici foame imediat după ce ai mâncat. Dacă chiar ai nevoie de o gustare între mese, asigura-te că este un fruct sau ceva sănătos.

Citește și: Gustări nesănătoase – 7 alimente de evitat între mese

Surse: HealthLine, Wiki How, Total Wellness and Bariatrics

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân