Cum ar trebui să arate farfuria ideală. Medic nutriționist: Proteinele nu trebuie să depășească 25%

Prezentă în emisiunea „Înapoi în viitor”, moderată de Andreea Perminova și găzduită de platforma gândul.roSimona Carniciu, doctor în științe medicale și medic în nutriție și boli metabolice a vorbit despre ce înseamnă un stil de viață sănătos. 

Dr. Simona Carniciu: Un stil de viață sănătos este un lucru foarte simplu, dar și foarte complicat în aceeași măsură

„Noi nu avem educația de bază care să ne definească exact ce înseamnă un stil de viață sănătos. Înainte de această revoluție industrială, noi aveam de fapt un stil de viață sănătos: mâncam din curte, cât mai natural, mâncam ouă, lactate, dar în cantități rezonabile”, a precizat medicul pentru Andreea Perminova.

Farfuria ideală: nu ar trebui că proteinele să depășească 25% din alimentația pe o zi

„Hai să facem o farfurie. O împărțim în 4: avem fructele, într-o mai mică măsură, avem legumele care trebuie să fie într-o proporție mai mare, avem produsele cerealiere care la fel trebuie să fie poate chiar egale cu legumele și într-o proporție aproape la fel de mică ca și fructele, avem proteinele, produsele de origine animală”, a exemplificat medicul Simona Carniciu.

Proporțiile trebuie păstrate pentru întreaga zi, nu musai la fiecare masă

„Dacă mănânci proteină animală la prânz, digestia este îngreunată și e normal să fie așa. Chiar și anumite leguminoase duc la îngreunare, ca spre exemplu fasolea, și ea se digera mai greu”, a specificat medicul pentru „Înapoi în viitor”.

Tot aceasta a precizat și faptul că aceste alimente greu digerabile trebuie să existe în cantități mici și într-o singură masă, indicat ar fi să le consumăm la cină.

Emisiunea integrală „Înapoi în viitor”, invitată dr. Simona Carniciu, poate fi urmărită mai jos:

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Dr. Simona Carniciu - Medic Primar Diabet, Nutriție și Boli Metabolice
Dr. Simona CARNICIU este doctor în științe medicale și medic specialist în diabet, nutriție și boli metabolice. După aproximativ 7 ani de studiu și muncă în domeniu, dar, mai ales în cercetare, la Institutul Național de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice „Nicolae Paulescu” București, ...
citește mai mult